نگهداری از گل و گیاه

نگهداری گیاه آنتوریوم

نگهداری گیاه آنتوریوم
4.5/5 - (2 امتیاز)

اگه به دنبال یک گل آپارتمانی زیبا و خاص هستید، آنتوریوم رو فراموش نکنید. این گیاه زیبا گلبرگ هایی شبیه به قلب داره و شرایط نگهداری از اون خیلی ساده است. گل آپارتمانی و سازگار آنتوریوم رنگ بندی های متنوعی داره. به همین دلیل مطمئنا تا به حال این گیاه رو در تزئینات و گل آرایی ها زیاد مشاهده کردید. با نگهداری گیاه آنتوریوم، زیبایی منزل خود رو دو چندان کنید.

شرایط نگهداری گل آنتوریوم صورتی

در این مقاله از مجله گل و گیاه رزفارست میخوانید: گل آنتوریوم صورتی رو بیشتر برای تزیین سبد های گل استفاده می کنند. این گل زیبا که از خانواده شیپوریان است، برگهایی پهن، دراز و سبز رنگ داره. درسته که این گیاه زیبایی خیره کننده ای داره، اما لازمه تا به خوبی از اون نگهداری بشه.

یکی از مهم ترین فاکتور ها برای نگهداری گیاه آنتوریوم، خاک مناسب است. خاک مناسب برای این گیاه، باید ذراتی درشت داشته باشه و از زهکشی مناسبی برخوردار باشه. به همین دلیل خاکی که در گلدان برای آنتوریوم در نظر میگیرید، باید ترکیبی از کوکوپیت، پرلیت و کوکو چیپس باشه. البته اگه تهیه این ترکیب برای شما راحت نیست، میشه از خاک باغچه، خاک برگ و ماسه استفاده کرد.

شرایط نگهداری گل آنتوریوم صورتی

توجه داشته باشید، که اگه زهکشی خاک مناسب نباشه، به مرور ریشه آنتوریوم پوسیده میشه و گیاه از بین میره. برای مقابله با این اتفاق بهتره تا از سنگ ریزه در ته گلدان استفاده کنید.

بعد از اینکه خاک مناسب برای گیاه سازگار و آپارتمانی آنتوریوم رو آماده کردید. یک سوم گلدان رو از خاک پر کنید و گیاه رو در داخل گلدان قرار بدید. بعد هم بقیه خاک رو اطراف ریشه گیاه بریزید، تا گل به خوبی در گلدان قرار بگیره.

مکانی که برای نگهداری گل صورتی رنگ آنتوریوم در نظر میگیرید، باید نسبتا گرم باشه. دمای مناسب برای نگهداری گیاه آنتوریوم باید در حدود 15 الی 30 درجه سانتی گراد باشه، تا گیاه به خوبی رشد کنه. گلدان آنتوریوم رو باید در نقطه ای از خانه خود قرار بدید، که نور خورشید زیادی رو دریافت کنه. البته نباید این گیاه در معرض نور مستقیم خورشید باشه، چرا که به مرور باعث سوختگی برگ ها میشه. پشت پنجره های جنوبی یا غربی مکان مناسبی برای قرارگیری گلدان آنتوریوم است.

تکثیر گل آنتوریوم

بعد از گذشت مدتی از نگهداری گیاه آنتوریوم در خانه خود، به احتمال زیاد به فکر تکثیر اون میفتید. این گیاه رو میشه از طریق روش های زیر تکثیر کرد:

  1. قلمه زدن: برای قلمه زدن گیاه آنتوریوم لازمه تا گل شما ساقه ای به طول 10 الی 15 سانتی متر داشته باشه. ساقه ای که انتخاب می کنید، باید دارای ریشه های هوایی هم باشه، تا فرآیند قلمه زدن صورت بگیره. قلمه زدن آنتوریوم در تمام فصول به جز زمستان امکان پذیر است. برای قلمه زدن باید با استفاده از یک چاقو تیز، ساقه رو از گیاه جدا کنید و سپس اون رو در یک گلدان دیگه بکارید. رطوبت خاک در روز های اولیه ای که گیاه جوان رو کاشتید، از اهمیت بالایی برخورداره. البته تا زمانی که در ساقه کاشته شده، تغییرات مثبتی رو احساس کنید.
  2. کاشت بذر: پرورش و نگهداری گیاه آنتوریوم از طریق کاشت بذر، کار ساده ای نیست. گلدانی که در ابتدا انتخاب می کنید، باید عمق کمی داشته باشه. بذر ها رو باید در فاصله 2 یا 3 سانتی متری از سطح خاک بکارید و بعد روی گلدان رو با پلاستیک بپوشانید، تا رطوبت مورد نیاز گیاه تامین بشه. البته روی پلاستیک باید سوراخ باشه و هر چند روز یکبار هم باید پلاستیک رو بردارید. در این مدت باید دمای هوای مکانی که گیاه قرار داده شده، در حدود 21 درجه سانتی گراد باشه. بعد از اینکه بذر های کاشته شده جوانه زدند، اونها رو به گلدان دیگه ای منتقل کنید. در نظر داشته باشید، که حدود 4 سال طول میکشه تا بذر به مرحله گلدهی برسه.
  3. پاجوش: یکی از روش های ساده و کاربردی برای تکثیر آنتوریوم، پاجوش است. بعد از جدا کردن پاجوش و کاشتن اون در یک گلدان مناسب، به سرعت شاهد رشد و جوانه زدن اون خواهید بود.
بیماری های گل آنتوریوم

بیشتر بخوانید:

https://roseforest.ir/%d9%86%da%af%d9%87%d8%af%d8%a7%d8%b1%db%8c-%d8%a7%d8%b2-%d9%86%d8%ae%d9%84-%d9%85%d8%b1%d8%af%d8%a7%d8%a8/

بیماری های گل آنتوریوم

یکی از مواردی که در نگهداری گیاه آنتوریوم باید به اون توجه کرد، بیماری ها و آفاتی است، که این گیاه رو تهدید می کنه. با اطلاع از مشکلات و خطراتی که ممکنه گیاه شما رو تهدید کنه، میتونید درست و اصولی از گیاه خود مراقبت کنید.

  • سوختگی نوک برگ های آنتوریوم: عوامل مختلفی میتونه باعث ایجاد سوختگی نوک برگ های آنتوریوم بشه. این عوامل شامل قرار گرفتن در معرض نور مستقیم خورشید، عدم رطوبت کافی و آبیاری با آب پر از املاح میشه.
  • کمبود مس: زمانی که مس موجود در خاک این گیاه کم باشه، لکه های زرد رنگی روی برگ های آنتوریوم مشاهده میشه.
  • بی حال و پژمرده شدن برگ ها: اگه دمای محیط کم باشه و یا آبیاری به مقدار زیادی انجام بشه، گیاه بعد از مدتی بی حال و پژمرده میشه.
  • رنگ پریدگی برگ ها: زمانی که مواد معدنی و مقوی موجود در خاک آنتوریوم کم بشه، برگ های گیاه حالتی رنگ پریده پیدا می کنند. در این حالت لازمه تا فرایند کود دهی با دقت و توجه بیشتری انجام بشه.
  • سیاه شدن برگ های گیاه: سیاه شدن برگ های گیاه آنتوریوم به دو علت بیماری های قارچی و یا قرار گرفتن در کنار پنجره رخ میده.
  • پوسیدگی ریشه: باگه زمان تعویض گلدان گیاه، نکات بهداشتی رعایت نشه، گیاه دچار بیماری های قارچی میشه و ریشه اون به مرور نرم و پوسیده میشه. این اتفاق بعد از مدتی گیاه رو خشک کرده و اون رو از بین میبره.
  • پیچیده شدن و لوله شدن برگ های گیاه آنتوریوم: آنتوریوم گیاهی است، که به محیطی گرم و مرطوب احتیاج داره. زمانی که لوله شدن برگ های گیاه رو مشاهده کردید، نشانی از سرد و خشک بودن محیط زندگی گیاه است.

خواص گل آنتوریوم

نگهداری گل آنتوریوم بلک

تا به حال هیچ خاصیت درمانی برای این گیاه کشف نشده است و از این گیاه به عنوان یک گل سمی هم یاد میشه. به همین خاطر اگه حیوان خانگی و یا فرزند خردسال در خانه دارید، بهتره تا آنتوریوم رو در دسترس اونها قرار ندید. چرا که در برگ ها و ساقه های این گیاه ماده ای سمی وجود داره، که مصرف اون برای بدن مناسب نیست. این ماده سمی اگزالات کلسیم نام داره.

البته توجه داشته باشید، که این ماده سمی کشنده نیست و تنها بعد از جویدن اون مزه ای ناخوشایند و نامطلوب رو در دهان خود احساس می کنید.

نگهداری گل آنتوریوم بلک

از گل آنتوریوم بلک یا سیاه رنگ بیشتر در مراسم ختم و سوگواری استفاده میشه. اما میشه از اون برای دکوراسیون منزل هم استفاده کرد. برای نگهداری از این گیاه زیبا با برگ های چرمی، لازمه تا فضایی مرطوب رو محیا کرد. این گیاه نیاز به رطوبتی در حدود 70 تا 90 درصد داره و بهتره تا آنتوریوم بلک رو در خاکی اسیدی قرار بدید. اگه به خوبی به پرورش و نگهداری گیاه آنتوریوم بلک بپردازید، این گیاه 2 تا 3 ماه در سال ماندگاری خودش رو حفظ میکنه.

برای اینکه فرایند گلدهی آنتوریوم بلک به خوبی انجام بشه، لازمه تا در فصل زمستان زمانی رو برای استراحت اون در نظر بگیرید. آنتوریوم برای استراحت کامل به دو ماه زمان نیاز داره. در این بازه زمانی باید از گل در دمای 15 درجه سانتی گراد نگهداری کنید و میزان آبیاری اون رو هم کاهش بدید.

آبیاری بیش از حد ممنوع!

توجه داشته باشید، که آب زیاد به سلامت گیاه آسیب میزنه. به همین دلیل بهتره زمانی که سطح خاک در حال خشک شدن بود، به آبیاری آنتوریوم بپردازید.

برای حفظ رطوبت گیاه آنتوریوم بلک میشه از غبار پاشی برگ های گیاه هم استفاده کرد. غبار پاشی در فصل زمستان هر هفته یکبار و در فصل تابستان هر روز باید انجام بشه. توجه داشته باشید، که زیر گلدانی باید همیشه مقداری آب داشته باشه، تا گیاه هیچ زمان کاملا خشک نشه.

تقویت کننده گل آنتوریوم

اگه دوست دارید، تا فرایند گلدهی با سرعت بیشتری انجام بشه، لازمه تا پاجوش های گیاه رو جدا کنید.

تقویت کننده گل آنتوریوم

یکی از فاکتور های اساسی در نگهداری گیاه آنتوریوم، کوددهی و تقویت گیاه است. برای کوددهی این گیاه میشه از کود های شیمیایی یا طبیعی استفاده کرد. مناسب ترین زمان برای کوددهی و تقویت این گیاه، در دوره گلدهی آنتوریوم است. در نتیجه بهتره در فصول بهار و تابستان فرایند کوددهی انجام بشه.

اگه قصد دارید، تا آنتوریوم رو به خوبی تقویت کنید، لازمه تا هر دو هفته یکبار از کود های مایع که میزان فسفر بالایی دارند، استفاده بشه. در فصل زمستان بهتره تا کوددهی با فاصله زمانی بیشتری انجام بشه، تا گیاه استراحت کنه.

اگه از گلدهی آنتوریوم رضایت ندارید، بهتره تا از کود های مخصوص برای گلدهی استفاده کنید. البته روش دیگه ای هم وجود داره، به شکلی که سه گرم پودر آهن رو همراه با یک قرص ال دی در یک لیتر آب حل کنید و ماهی یکبار آبیاری گیاه رو با این محلول انجام بدید.

دیگر مقالات:

رنگهای گل آنتوریوم

این گیاه همیشه گلدار در رنگ های مختلفی در بازار موجوده و در این قسمت به معرفی تعدادی از اونها اشاره کردیم:

  • آنتوریوم قرمز رنگ: یکی از رنگ های پرطرفدار این گل زیبا، قرمز است. برای رشد مناسب و نگهداری گیاه آنتوریوم قرمز باید این گیاه به نسبت رنگ های دیگه نور بیشتری دریافت کنه. در غیر این صورت دچار رنگ پریدگی میشه و زیبایی خودش رو از دست میده. زمانی که این گل زیبا رو از ساقه جدا کنید، تا 45 روز میتونه دوام خودش رو حفظ کنه.
  • آنتوریوم صورتی: از این رنگ بیشتر در طراحی و دیزاین دکوراسیون استفاده میشه.
  • آنتوریوم زرشکی یا جگری: این رنگ از گیاه آنتوریوم زیبایی درخشان و خیره کننده داره و میشه از اون برای مراسم مختلف استفاده کرد.
  • بنفش: یکی از زیباترین رنگ های گیاه آنتوریوم بنفش است. آنتوریوم بنفش رنگ رو در محیط گلخانه ای پرورش میدن.
  • آنتوریوم سفید: این رنگ از آنتوریوم نماد پاکی است. از این رنگ در جشن ها و مراسم شادی بیشتر استفاده میشه.

سوالات متداول درباره نگهداری گیاه آنتوریوم

تکثیر گل آنتوریوم با چه روش هایی انجام میشه؟

شا میتونید با استفاده از قلمه زدن، کاشت بذر و پاجوش این گل رو تکثیرش کنید …

انواع رنگ های گل آنتوریم چیه؟

شما میتونید این گل زیبا رو در رنگ های قرمز، صورتی، سفید و … خریداریش کنید …

خواص گل آنتوریوم چیه؟

تا به حال هیچ خاصیت درمانی برای این گیاه کشف نشده است و از این گیاه به عنوان یک گل سمی هم یاد میشه. به همین خاطر اگه حیوان خانگی و یا فرزند خردسال در خانه دارید، بهتره تا آنتوریوم رو در دسترس اونها قرار ندید. چرا که در برگ ها و ساقه های این گیاه ماده ای سمی وجود داره، که مصرف اون برای بدن مناسب نیست. این ماده سمی اگزالات کلسیم نام داره. البته توجه داشته باشید، که این ماده سمی کشنده نیست و تنها بعد از جویدن اون مزه ای ناخوشایند و نامطلوب رو در دهان خود احساس می کنید …

چه زمانی این گل رو آبیاری کنیم؟

توجه داشته باشید، که آب زیاد به سلامت گیاه آسیب میزنه. به همین دلیل بهتره زمانی که سطح خاک در حال خشک شدن بود، به آبیاری آنتوریوم بپردازید …

خلاصه نکات مقاله نگهداری گیاه آنتوریوم

گل آپارتمانی زیبا و خاص آنتوریوم در رنگ های مختلفی در بازار وجود داره. این گیاه ماندگاری بالایی داره و برای نگهداری در آپارتمان مناسب است. برای نگهداری گیاه آنتوریوم لازمه تا به رطوبت محیط و آبیاری اون توجه کنید. فرایند گلدهی این گیاه در فصل بهار و تابستان انجام میشه، در نتیجه لازمه تا در این فصول کود مناسب برای گیاه تامین بشه.

2 دیدگاه در “نگهداری گیاه آنتوریوم

  1. خداپرست گفت:

    رنگ های مختلف انتوریوم رو چطور تهیه کنم؟

    1. کارشناس رزفارست گفت:

      سلام دوست عزیز،
      باید بررسی کنین گلفروشی های مختلف رو و اگر هم خواستین با تیم فروش ما در ایام کاری ارتباط بگیرید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *