آشنایی با گل و گیاه, نگهداری از گل و گیاه

نحوه پرورش هل توسط بذر در خانه به سادگی!

نحوه پرورش هل توسط بذر در خانه
5/5 - (2 امتیاز)

یکی از بهترین طعم دهنده های مورد نیاز در آشپزخونه، دانه هل هست که به صورت پودر در انواع دسر و یا به صورت دانه در چای و دمنوش استفاده میشه. شما علاوه بر اینکه میتونید پودر و دانه هل رو از عطاری ها و یا مغازه ها تهیه کنید، میتونید اون رو به راحتی و توسط بذر در خونه هم پرورشش بدید و در همه طول سال ازش استفاده کنید. در این مقاله همراه رزفارست باشید تا با نحوه پرورش هل توسط بذر در خانه آشنا بشید.

نحوه پرورش هل توسط بذر در خانه

هل گیاهی علفی و چند ساله هست که دارای برگ های معطر اما سفته. این گیاه خوشبو بومی شبه قاره هنده و میوه هاش که به کپسول معروفه و طعم کمی تندی داره که به دلیل وجود دانه هاییه که در اون هست. این دانه ها به عنوان ادویه در انواع غذاها هم استفاده میشن. طعم هل در خیلی از غذاها و دسرها مورد علاقه مردمه. به عنوان مثال، چای درست شده با هل بهترین راه برای شروع یک روز فوق العاده هست! حالا بیاید نگاهی به نحوه رشد هل از بذر بندازیم.

نحوه پرورش هل توسط بذر در خانه

انواع هل

به طور عمده، دو نوع هل در دنیا به خصوص در هند کشت میشه. اولینشون هل سبزه که بومی هنده و عمدتا در هند و سریلانکا رشد میکنه. نوع دیگه نوع سیاهه که بیشتر در ایالت هیمالیا در هند و برخی از مناطق نپال کشت میشه.

مزایای استفاده از هل

قرار دادن هل در رژیم غذایی شما راهی درخشان برای حفظ تناسب اندام و فعالیته. در اینجا برخی از فواید اثبات شده این گیاه برای سلامتی آورده شده.

  • هل سلامت کبد رو بهبود میبخشه و از فرد در برابر ابتلا به بیماری کبد چرب محافظت میکنه.
  • سطح قند خون رو کاهش میده و ممکنه به کنترل دیابت هم کمک کنه.
  • خواص ضد باکتریایش برای سلامت دستگاه گوارش مفیده.

با هم بخوانیم: نعنا هم جزو گیاهان محبوب و مفیده که کاربرد های زیادی داره. اگه دوست دارین که تو خونتون نعنا هم پرورش بدین مقاله پرورش گیاه نعناع رزفارست رو مطالعه کنید.

مزایای استفاده از هل

پرورش هل از دانه ها

گیاه هل یک انتخاب عالی برای رشد در خونه هست. چون نه تنها بودنش در آشپزخونه مفیده بلکه دارای گل های زیبا و ظریف زرد رنگ با نوارهای قرمزه که زیبا به نظر میرسن. رشد هل در خونه ممکنه کمی مشکل باشه، اما شما میتونید اون رو امتحان کنید!

کاشت هل از طریق بذر

برای کاشت هل از طریق بذر، باید بذرها رو از یک نهالستان یا گلخونه خریداریشون کنید و یا خودتون از طریق دانه های هل بذرها رو بیرون بکشید. برای این کار شما باید مراحل زیر رو طی کنید.

  1. بذرها رو در آب گرم بشویید و بذارید زیر سایه تا خشک بشن.
  2. یک ظرف شیشه ای بردارید، دانه هاتون رو داخلش بریزید و این شیشه رو در یک سینی آب قرارش بدید، به طوری که آب نیمی از ارتفاع ظرف رو بپوشونه.
  3. بعد از این کار، دانه ها رو در محلول 2.5٪ اسید نیتریک خیسشون کنید و با هم زدن سعی کنید که محلول روی همه دانه ها رو بپوشونه. بعد دانه ها رو در آب جاری بشویید.
  4. بعد از تمیز کردن، دانه ها رو در یک کاسه آب گرم قرارشون بدید. این کار به باز کردن پوشش های سخت دانه ها کمک میکنه و باعث جوانه زنی آسون میشه.
  5. بذرها اکنون آماده کاشت هستن. سینی کاشت رو از خاک سبک و بستر آماده کاشت پر کنید و دانه ها رو در اون بکارید.
  6. این دانه ها به احتمال زیاد در 3 تا 4 هفته جوانه میزنن. گیاهان رو در سایه نگهشون دارید و ازشون در برابر نور شدید و مستقیم خورشید محافظت کنید.
کاشت هل از طریق بذر

شرایط مورد نیاز برای رشد گیاه هل

مکان نگهداری هل

گیاه هل رو در جایی قرارش بدید که نور خورشید در اونجا زیاد باشه. این گیاه در سایه درختان باغ تا ارتفاع 2 تا 5 متر هم رشد میکنه. این گیاه معمولاً برای رشد خوب به دمای روزانه ای بین 18 تا 35 درجه سانتی گراد نیاز داره.

آبیاری هل

گیاهانتون رو بعد از خشک شدن سطح کمی از خاک، آبیاری کنید تا خاک به طور مداوم مرطوب بمونه. اصلا اجازه ندید خاک کاملا خشک بشه. در فصل تابستون یا در زمان باردهی آبیاری کامل تری انجام بدید.

خاک مناسب هل

خاک غنی از کودهای آلی برای پرورش هل ایده آله. این گیاه خاک های دارای pH خنثی و کمی اسیدی رو ترجیح میده. سطح pH 6-6.8 برای این گیاه عالیه. گرچه، میتونه pH اسیدی 5/5 تا 6 رو هم تحمل کنه. نکته دیگه ای که باید در نظر داشته باشید اینه که خاک این گیاه باید زهکشی خوبی داشته باشه چون که گیاه هل به خاک مرطوب نیاز داره، اما غرقاب شدن ریشش ممکنه گیاه رو از بین ببره.

کوددهی هل

دوبار در ماه، مقدار مناسبی از کمپوست غنی از فسفر رو به گیاهتون اضافه کنید. اگه می‌خواید گیاهتون رو به صورت ارگانیک رشدش بدید، میتونید از کود گاوی هم استفاده کنید. شما همچنین میتونید روغن چریش رو روی برگ گیاهانتون بمالید.

کوددهی هل

برداشت میوه هل

به طور کلی این گیاه سه سال بعد از کاشت شروع به باردهی میکنه. وقتی که میوه ها سبز و خشک میشن، باید میوه ها رو به صورت دستی برداشت کنید. این غلاف ها رو به مدت 7 تا 8 روز بعد از برداشت خشک کنید و در یک ظرف بدون هوا نگهداریشون کنید.

برداشت میوه هل

آفات و بیماری های هل

گرچه این گیاه مستعد آفات نیست، اما بیماری ها و آفاتی که در ادامه بهتون میگیم گاهی اوقات میتونن بهش حمله کنن.

  • ویروس موزائیک هل: یکی از شدیدترین بیماری هایی که گیاه هل میتونه بهش مبتلا بشه این ویروسه. ویروس موزائیک ویروسیه که از طریق شته ها منتقل میشه.
  • پوسیده شدن ریزوم ها: این اتفاق به دلیل کمبود فاصله بین گیاهان یا غرقابی شدن ریشه رخ میده. علائم این بیماری شامل زرد شدن برگ های پایینی‌، ریزش زودرس میوه‌ها، پوسیدگی ریزوم ها و غیره هست.
  • تریپس: پوسیدگی کپسول (همون میوه هل) و نماتدها از آفاتی هستن که میتونن به گیاهتون هم حمله کنن.
آفات و بیماری های هل

در مجله گل و گیاه رزفارست بخوانید:

نگهداری و بیماری های سیکاس

راز پرورش آسان بادمجان در گلدان + فیلم آموزشی

آموزش پرورش گیاه دارویی در خانه | 10 گیاه مناسب برای پرورش در منزل + عکس

سوالات متداول درباره نحوه پرورش هل توسط بذر در خانه

مزایای استفاده از هل چیه؟

هل سلامت کبد رو بهبود میبخشه و از فرد در برابر ابتلا به بیماری کبد چرب محافظت میکنه.
سطح قند خون رو کاهش میده و ممکنه به کنترل دیابت هم کمک کنه.
خواص ضد باکتریایش برای سلامت دستگاه گوارش مفیده …

آیا کاشت هل از طریق بذر ممکنه؟

برای کاشت هل از طریق بذر، باید بذرها رو از یک نهالستان یا گلخونه خریداریشون کنید و یا خودتون از طریق دانه های هل بذرها رو بیرون بکشید. برای این کار شما باید مراحلی رو که در متن مقاله شرح دادیم انجام بدید …

آفات و بیماری های هل چیه؟

ویروس موزائیک هل: یکی از شدیدترین بیماری هایی که گیاه هل میتونه بهش مبتلا بشه این ویروسه. ویروس موزائیک ویروسیه که از طریق شته ها منتقل میشه.
پوسیده شدن ریزوم ها: این اتفاق به دلیل کمبود فاصله بین گیاهان یا غرقابی شدن ریشه رخ میده. علائم این بیماری شامل زرد شدن برگ های پایینی‌، ریزش زودرس میوه‌ها، پوسیدگی ریزوم ها و غیره هست.
تریپس: پوسیدگی کپسول (همون میوه هل) و نماتدها از آفاتی هستن که میتونن به گیاهتون هم حمله کنن …

آبیاری هل به چه صورتیه؟

گیاهانتون رو بعد از خشک شدن سطح کمی از خاک، آبیاری کنید تا خاک به طور مداوم مرطوب بمونه. اصلا اجازه ندید خاک کاملا خشک بشه. در فصل تابستون یا در زمان باردهی آبیاری کامل تری انجام بدید …

خلاصه نکات مقاله نحوه پرورش هل توسط بذر در خانه

یکی از بهترین طعم دهنده های مورد نیاز در آشپزخونه، دانه هل هست که به صورت پودر در انواع دسر و یا به صورت دانه در چای و دمنوش استفاده میشه. شما علاوه بر اینکه میتونید پودر و دانه هل رو از عطاری ها و یا مغازه ها تهیه کنید، میتونید اون رو به راحتی و توسط بذر در خونه هم پرورشش بدید و در همه طول سال ازش استفاده کنید.

هل گیاهی علفی و چند ساله هست که دارای برگ های معطر اما سفته. این گیاه خوشبو بومی شبه قاره هنده و میوه هاش که به کپسول معروفه و طعم کمی تندی داره که به دلیل وجود دانه هاییه که در اون هست. این دانه ها به عنوان ادویه در انواع غذاها هم استفاده میشن. طعم هل در خیلی از غذاها و دسرها مورد علاقه مردمه. به عنوان مثال، چای درست شده با هل بهترین راه برای شروع یک روز فوق العاده هست! حالا بیاید نگاهی به نحوه رشد هل از بذر بندازیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.