نگهداری از گل و گیاه

همه چیز درباره نگهداری از گل لاوسونیا

نگهداری از گل لاوسونیا
3.4/5 - (7 امتیاز)

گیاه لاوسونیا یا کوفیا با نام علمی Cuphea hyssopifolia گونه ای از گیاهان گل دار از خانواده Lythraceae هست. لاوسونیا بومی مناطق گرمسیری آمریکاست. این درختچه گل دار پتانسیل خیلی زیادی برای تبدیل شدن به بونسای رو داره و قابل نگهداری در داخل و خارج آپارتمان و فضای بازه. این گونه در مکزیک، گواتمالا و چین پیدا میشه ولی معمولاً از چین وارد میشه. بونسای کوفیا دارای برگ ها نیزه ای شکل کوچیک به رنگ سبز تیرست و گل هاش به رنگ های صورتی و بنف هستن. شاخه های این گیاه رشد نسبتاً سریعی دارن ولی در مورد تنش اینطور نیست. نگهداری از گل لاوسونیا خیلی راحته. ما در این مقاله به بررسی شرایط نگهداری از گل لاوسونیا میپردازیم. پس تا پایان این مقاله با رزفارست همراه باشید.

نگهداری از گل لاوسونیا

برداشت مردم در نقاط مختلف دنیا از واژه‌ی حنا کمی متفاوته. اغلب مردم حنا رو به‌عنوان ماده‌ای قرمز یا قهوه‌ای رنگ میشناسن که به‌ شکل سنتی برای رنگ کردن مو و پوست استفاده میشه. اما این کلمه به گیاهی که ماده‌ای رنگی‌ ازش تولید میشه هم اشاره داره. این گونه‌ی گیاهی نام‌ های مختلفی داره، اما همگی به گیاهی مشترک اشاره دارن که نام علمیش لاوسونیا اینرمیس (Lawsonia inermis) هست. حنا از زمان های دور در مصر باستان، شمال و غرب آفریقا و جنوب آسیا به عنوان یک ابزار آرایشی مورد استفاده بوده. برگ های حنا در صورتی رنگ حنایی تولید میکنن که کاملا ساییده شده باشن و با یک محلول اسیدی رقیق مخلوط بشن.

برای این مایع اسیدی از آب لیمو یا چای غلیظ هم استفاده میشه. حنای مخلوط شده باید 6 تا 24 ساعت باقی بمونه تا قابل استفاده باشه. استفاده از اسانس های دیگه مثل اکالیپتوس و .. میتونه به بهتر شدن رنگ کمک کنه. حنا معمولا به صورت پودر شده به فروش میرسه چون تبدیلش به پودر کار نسبتا مشکلیه.

حرارت دادن حنا، چه وقتی که روی پوست گذاشته شده باشه و چه قبلش باعث پر رنگ شدن میشه. از طرف دیگه ترکیبات قلیایی مثل صابون و آب های کلردار باعث کم رنگ شدنش میشن. البته، با ریختن سلول های مرده روی پوست که به صورت طبیعی اتفاق میوفته، رنگ حنا هم به تدریج کم میشه. درختچه های حنا در مناطق جنوبی ایران از جمله اطراف بندرعباس و بوشهر، استان سیستان و بلوچستان (اطراف چابهار)، استان کرمان (کرمان، بم و نرماشیر)، استان خوزستان (اطراف اهواز) و یزد رویش داره. در ادامه شما با شرایط نگهداری این گیاه آشنا میشید.

نگهداری از گل لاوسونیا

دمای مورد نیاز لاوسونیا

این گیاه زیبا در دمای بین 18 تا 25 درجه سانتی گراد بهترین رشدش رو داره. از قرار دادنش در دمای پایین خودداری کنید چون آسیب میبینه و حتی ممکنه از بین بره. در فصول سرد گلدونش رو به داخل خونه بیارید تا در برابر سرما محافظت بشه. از قرار دادن لاوسونیا در مجاورت وسایل گرمایشی به شدت خودداری کنید.

بیشتر بخوانید: آشنایی با انواع فیلودندرون

 نور مورد نیاز لاوسونیا

نور متوسط و غیر مستقیم برای این گیاه مناسبه. البته افزایش نور دریافتی روند گلدهیش رو بهتر میکنه. از قرار دادن لاوسونیا در محیط های تاریک پرهیز کنید. این کار باعث نابودی گلبرگ ها و از بین رفتن زیبایی گیاهتون میشه.

خاک مورد نیاز لاوسونیا

لاوسونیا بر خلاف خیلی از گیاهان که به خاک سبک علاقه دارن در خاک سنگین و نیمه سنگین رشد بهتری داره. برگ پوسیده، ماس و لیکا بستری مناسب برای لاوسونیا هستن. البته استفاده از خاک مخصوص گل و گیاه با ترکیب ماسه و شن هم برای لاوسونیا مفیده.

آبیاری لاوسونیا

این گیاه نسبت به کمبود آب کمی حساسه. به هیچ وجه اجازه ندید بی آبی رو تحمل کنه در غیر این صورت برگ هاش زرد میشن و در طولانی مدت میریزن. روند آبدهی باید برنامه ریزی شده باشه تا گیاه رشد خوبی داشته. بهتره خاک لاوسونیا همواره مرطوب باشه. در روزهای تابستانی که گیاهتون رو بیرون از خونه قرار میدید هر روز آبیاریش کنید. اما در صورتی که داخل خونست آبدهیش رو کم کیند. از غرقاب کردن هم بپرهیزید.

تعویض گلدان لاوسونیا

تعویض گلدان لاوسونیا کار سختی نیست. با توجه به پر بودن ریشه ی لاوسونیا بهتره هر سال گلدونش رو عوض کنید. برای این کار چند ضربه ی آروم به کناره ی گلدونش بزنید و بعد گیاه رو ازش خارج کنید. بهتون پیشنهاد میکنیم کف گلدون جدیدش شن یا پرلیت بریزید. با این کار زهکشی مناسبی برای گیاهتون فراهم میشه.

تعویض گلدان لاوسونیا

کود دهی لاوسونیا

فصل رشد بهترین زمان برای تغذیه ی لاوسونیاست. این گیاه زیبا رو با استفاده از کود NPK تغذیش کنید. تغذیه ی این گیاه با استفاده از کودهای مناسب تاثیر به سزایی در روند رشد و حفظ سلامتش داره. این رو هم بدونید که کود آهن از نیازهای مبرم لاوسونیاست. برای فراهم کردن این نیاز هر دو ماه یک بار اون رو تغذیش کنید. با توجه به اینکه پاییز و زمستان فصل استراحت این گیاهه مقدار کوددهیش رو کاهش بدید. تقریبا هر دو ماه یک مرتبه با کود NPK مواد مغذی مورد نیازش رو تامین کنید.

پک ها کود رزفارست، غذای گیاهان شما!

با خرید پک های کود رزفارست، حدودا 6 ماه گیاهان خود را تغذیه کنید و از شادابی و طراوت آن ها لذت ببرید! آموزش استفاده و نحوه مصرف کود ها در پک ها وجود دارند و علاوه بر آن تیم پشتیبانی رزفارست، 24 ساعته پاسخگو می باشند. 

تکثیر لاوسونیا

رایج ترین روش برای تکثیر این گیاه کاشت بذر و قلمه زنیه. در ادامه این دو روش رو بهتون توضیح میدیم.

قلمه زنی لاوسونیا

برای تکثیر به این روش ابتدا ساقه ای با طول 8 سانتی متر انتخاب کنید و با چاقو یا قیچی باغبانی از گیاه مادر جداش کنید. انتهای ساقه ی بریده شده رو به هورمون ریشه زایی آغشته کنید و بعد اون رو در بستر مناسب بکاریدش. قرار دادن یک پلاستیک با چند سوراخ روی گیاه به حفظ  رطوبتش کمک زیادی میکنه. بعد از اتمام روند ریشه زایی نایلون رو از روش بردارید و گلدون رو به محل مناسبی منتقلش کنید.

کاشت بذر لاوسونیا

تکثیر لاوسونیا به روش قلمه زنی نسبت به کاشت بذرش راحت تره. کاشت بذر روش آسونیه اما علاوه بر طولانی بودن زمان تکثیرش احتمال موفقیتش هم کمه. در هر صورت ما این روش رو هم براتون شرح میدیم. ابتدا بذرها رو به مدت 24 تا 48 ساعت در آب ولرم خیس کنید و بعد گلدون رو از خاک غنی و نسبتا سنگین با زهکشی مناسب پرش کنید. بذرها رو در عمق کم بکارید. حالا اونا رو آبیاریشون کنید و با استفاده از نایلون شفاف که چند سوراخ داره روی گلدون رو بپوشونید. بعد از مدتی که جوانه ها رو مشاهده کردید نایلون رو بردارید و گلدون رو به محیط مدنظرتون انتقالش بدید. در صورتی لاوسونیا رو در شرایط نامساعدی قرارش بدید با مشکلات زیادی روبه رو میشه. از مهم ترین اونا میشه به شته اشاره کرد.

این حشرات ریز از شیره ی گیاه تغذیه میکنن و به سرعت تکثیر میشن. در صورتی که به موقع باهاشون مقابله نکنید همه سطح گیاه رو فرا میگیرن و اون رو از بین میبرن. اگه در اوایل تکثیر متوجه حضور شته ها شدید با استفاده از آب و صابون اونا رو از بین ببریدشون. اما در صورتی که به موقع تشخیص داده نشن میتونید با استفاده از سموم سیستمیک نابودشون کنید.

کاشت بذر لاوسونیا

در مجله گل و گیاه رزفارست بخوانید:

رشد طولی گیاهان | بافت پارانشیم و کلرانشیم در گیاهان

نکات طلایی نگهداری گیاهان در فصل سرما | شرایط نگهداری گیاهان در فصول سرد

نگهداری و بیماری های گل سنگ

سوالات متداول درباره نگهداری از گل لاوسونیا

چرا باید لاوسونیا بخریم؟

این گیاه علاوه بر مقاومت و پرورش آسونی که داره دارای قیمت به صرفه و ظاهری خاص هم هست. به عنوان یک خریدار باید قبل از خرید حتما از کیفیت گیاه مورد نظرتون اطمینان حاصل کنید …

چرا لاوسونیا گل نمیده؟

کمبود نور اصلی ترین دلیل وقوع این اتفاقه. برای رفع این مشکل کافیه گلدونش رو به جایی با نور بیشتر منتقل کنید …

چرا ریشه ی لاوسونیا دچار پوسیدگی میشه؟

آبیاری بیش از حد و عدم زهکشی مناسب خاک منجربه پوسیدگی ریشه و  زردی برگ ها میشه. برای پیشگیری از بروز این مشکلات همونطور که گفتیم باید یک برنامه ی منظم برای آبیاری داشته باشید. این برنامه رو جوری تنظیم کنید که بعد از خشک شدن خاک گلدون آبیاریش آغاز بشه …

چجوری لاوسونیا رو تکثیرش کنیم؟

رایج ترین روش برای تکثیر این گیاه کاشت بذر و قلمه زنیه. هردوی این روش ها در متن مقاله شرح داده شدن …

دمای مورد نیاز برای نگهداری لاوسونیا چقدره؟

این گیاه زیبا در دمای بین 18 تا 25 درجه سانتی گراد بهترین رشدش رو داره …

خاک مورد نیاز لاوسونیا چه خاکی باید باشه؟

لاوسونیا بر خلاف خیلی از گیاهان که به خاک سبک علاقه دارن در خاک سنگین و نیمه سنگین رشد بهتری داره. برگ پوسیده، ماس و لیکا بستری مناسب برای لاوسونیا هستن. البته استفاده از خاک مخصوص گل و گیاه با ترکیب ماسه و شن هم برای لاوسونیا مفیده …

خلاصه نکات مقاله نگهداری از گل لاوسونیا

برداشت مردم در نقاط مختلف دنیا از واژه‌ی حنا کمی متفاوته. اغلب مردم حنا رو به‌عنوان ماده‌ای قرمز یا قهوه‌ای رنگ میشناسن که به‌ شکل سنتی برای رنگ کردن مو و پوست استفاده میشه. اما این کلمه به گیاهی که ماده‌ای رنگی‌ ازش تولید میشه هم اشاره داره. این گونه‌ی گیاهی نام‌ های مختلفی داره، اما همگی به گیاهی مشترک اشاره دارن که نام علمیش لاوسونیا اینرمیس (Lawsonia inermis) هست. حنا از زمان های دور در مصر باستان، شمال و غرب آفریقا و جنوب آسیا به عنوان یک ابزار آرایشی مورد استفاده بوده. برگ های حنا در صورتی رنگ حنایی تولید میکنن که کاملا ساییده شده باشن و با یک محلول اسیدی رقیق مخلوط بشن.

برای این مایع اسیدی از آب لیمو یا چای غلیظ هم استفاده میشه. حنای مخلوط شده باید 6 تا 24 ساعت باقی بمونه تا قابل استفاده باشه. استفاده از اسانس های دیگه مثل اکالیپتوس و .. میتونه به بهتر شدن رنگ کمک کنه. حنا معمولا به صورت پودر شده به فروش میرسه چون تبدیلش به پودر کار نسبتا مشکلیه.

حرارت دادن حنا، چه وقتی که روی پوست گذاشته شده باشه و چه قبلش باعث پر رنگ شدن میشه. از طرف دیگه ترکیبات قلیایی مثل صابون و آب های کلردار باعث کم رنگ شدنش میشن. البته، با ریختن سلول های مرده روی پوست که به صورت طبیعی اتفاق میوفته، رنگ حنا هم به تدریج کم میشه. درختچه های حنا در مناطق جنوبی ایران از جمله اطراف بندرعباس و بوشهر، استان سیستان و بلوچستان (اطراف چابهار)، استان کرمان (کرمان، بم و نرماشیر)، استان خوزستان (اطراف اهواز) و یزد رویش داره.

5 دیدگاه در “همه چیز درباره نگهداری از گل لاوسونیا

  1. رودابه گفت:

    چقدر گیاه زیبایی هست برای آپارتمان های کم نور هم مناسب هست این گیاه؟

    1. کارشناس رزفارست گفت:

      سلام رودابه عزیز!
      گل لاوسونیا نیاز به نور متوسط و غیر مستقیم داره برای اینکه گل های زیاد بده باید نور مطلوبی دریافت کنه. محیط های کم نور خیلی باب طبعش نیست. اگه دوست داری گل های مناسب آپارتمان های کم نور رو بشناسی اینجا کلیک کن.
      اگرم دوست داری که گیاه سایه دوست مناسب آپارتمان های کم نور بخری از اینجا اقدام کن.

  2. شیرین گفت:

    سلام وقتتون بخیر گیاه لاوسونیا دارم پشه زد منم دو دوره سمپاشی کردم و بازم پشت برگهاش تخم پشه دیدم منم دونه دونه برگهاشو چیدم و حال گیاه خوب شد و دیگه خبری از پشه نبود . حالا گیاه جوانه های سبز و کوچیکی زده ولی رشد نمیکنن و خشک میشن . چرا به نظرتون اینجوری میشه . پشت پنجره ی شرقی گذاشتمش و نور صبحگاهی رو. خیلی ملایم در حدود یچنیم ساعت تا یکساعت دریافت میکنه . خاکش هم نمناکه .لطفا راهنمایی بفرمایید .ممنون میشم

  3. بهرام گفت:

    ایا این گیاه عمر طولانی داره یا یک یا دو ساله است ؟

    1. کارشناس رزفارست گفت:

      سلام و درود عمر گیاه خیلی میتونه متغیر باشه بستگی به فضایی که برای ان مهیا میشود دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *