سانسوریا بهترین گیاه آپارتمانی هست که به راحتی رشد میکنه و با هر محیطی سازگاره. تو این مقاله میخواهیم جواب این سوال رو بدیم که آیا قلمه زدن سانسوریا در آب امکان پذیره؟ ریشه زایی و تکثیر گیاه شمشیری یا سانسوریا (Sansevieria) در آب، یکی از جالب ترین روش های تکثیر گیاهانه.
انجام این کار خیلی آسونه و تنها نکته، انتظار برای ریشه زایی قلمه ها در آب و زدن پاجوشه. البته تکثیر سانسوریا از طریق جدا کردن پاجوش، بذر و ریشه زایی قلمه در خاک هم انجام میشه، اما روشی که در ادامه این مقاله بهتون میگیم خیلی ساده تر و کاربردی تره. پس اگه از یک سانسوریای سالم و زیبا نگهداری میکنید، همراه رزفارست باشید تا اون رو به راحتی تکثیرش کنید و گلدون های کوچیک و زیبای سانسوریا داشته باشید.

با خرید انواع گلدون سانسوریا از رزفارست، آینده گیاهتون رو تضمین کنید.
قلمه زدن سانسوریا در آب
هر کدوم از گیاهانی که شما در خونتون ازشون نگهداری میکنید روش های تکثیر خاص خودشون رو دارن. در مورد سانسوریا هم روش های مختلفی وجود داره که هر کدوم از این روش ها برای انواع خاصی از این گیاهان مناسب هستن. به طور مثال تکثیر سانسوریا پاکوتاه با مینیاتوری متفاوته. یا روش قلمه زدن سانسوریا مینیاتوری با قلمه زدن ابلق فرق داره. به این دلیل که اگه از روش درستی برای تکثیر ابلق استفاده نشه گیاه خاصیت دو رنگ بودنش رو از دست میده. در ادامه مقاله به قلمه زدن سانسوریا در آب می پردازیم.
نحوه قلمه زدن سانسوریا در آب
ریشه زدن Sansevieria در آب خیلی سادست اما زمان بره. خلاصه این فرایند به شرح زیر هست:
- یک برگ سالم و بالغ انتخاب کنید. از انتخاب برگ های قدیمی خودداری کنید.
- برگ انتخابی رو با یک قیچی تیز برشش بدید.
- اجازه بدید تا قلمه گرفته شده به مدت 2 روز در محیط بمونه تا محل برش خشک بشه.
- قلمه رو از قسمت بریده شده عمودی در آب قرار بدید و منتظر بمونید.
- بعد از ریشه زایی قلمه، اون رو در خاک بکارید و منتظر پاجوش هاش بمونید.
- در ادامه با این مراحل به طور مفصل آشنا میشیم.
با هم بخوانیم: اگه از گیاه سانسوریا نگهداری میکنید و دوست دارید که یک سانسوریای سرحال و شاداب با رشد سریع داشته باشین مقاله راز غول پیکر شدن سانسوریا رو مطالعه کنید.

یک برگ سالم انتخاب کنید
بهتره از یک گیاه سالم، یک با چند برگ جوان انتخاب کنید. برگ های پیر درست مثل ما انسان ها دیگه عملکرد زمان گذشته رو ندارن و قوی نیستن بنابراین تکثیرشون ممکنه سخت تر و یا بی نتیجه بمونه. برگ های با رنگ سبز کم رنگ برگ های جوان و برگ های تیره برگ های قدیمی هستن.
توجه داشته باشید که بهتره برای تکثیر، چند قلمه داشته باشید. برای داشتن قلمه های بیشتر نیاز نیست برگ های بیشتری رو جدا کنید. شما میتونید برگ ها رو به چند قسمت کوچیکتر (5 الی 7.5 سانتی متر) تقسیم کنید و هر قسمت رو مجزا ریشه دار کنید، بنابراین از یک برگ میشه چندین گیاه به دست آورد.
اجازه بدید قلمه ها در محیط خشک بشن
خشک شدن محل برش در گیاه سانسوریا ضروری نیست اما این کار شانس شما در تکثیر رو بیشتر میکنه. برش های خشک شده سبب ریشه زایی زودتر و جلوگیری از پوسیده شدن برگ میشن.
قلمه ها رو در آب قرار بدید
ریشه زدن سانسوریا مدت زیادی طول میکشه و یکی از دلایلی هست که مردم علاقه بیشتری به خریدش دارن. با این حال ریشه زایی قلمه ها در آب خیلی سریع تر از ریشه زایی اونا در خاکه. در صورتی که برگ رو به چند قسمت تقسیم کردید باید توجه کنید که قسمت برش خورده رو در آب قرار بدید در غیر این صورت قلمه ریشه نمیزنه.
برگ های کامل و یا تکه های کوچیک تر رو در یک لیوان شیشه ای با نصف آب قرارشون بدید. در صورتی که از یک لیوان با دهانه کوچیک استفاده میکنید بهتره. چون هم هوای کمتری به محل برش میرسه و هم قلمه ها در جای خودشون ثابت نگه داشته میشن. شما همچنین میتونید از یک گیره استفاده کنید و برگ ها رو کمی بالاتر، ثابت نگهشون دارید. توجه داشته باشید که حتی با چسبیدن محل برش قلمه ها به انتهای ظرف هم ریشه ها رشد میکنن اما بالا نگه داشتنشون برای سلامتی قلمه بهتره. اگه قلمه هاتون ریشه ندادن مقاله زیر رو مطالعه کنید.
بیشتر بخوانید: چرا قلمه هام در اب ریشه نمیده | نکات مهم ریشه دادن قلمه در اب

محل قرار گیری قلمه ها
قلمه ها رو در کنار پنجره قرار بدید. نور غیر مستقیم روشن و یا کمی آفتاب صبحگاهی برای رشد قلمه ها مناسبه. از قرار دادن قلمه ها در آفتاب کامل و یا تاریکی خودداری کنید.
راز موفقیت!!
حتما مرتب آب داخل لیوان رو تعویض کنید. هفته ای یک یا دو بار این کار رو انجام بدید. در صورتی که مشاهده کردید آب لیوان کدر و یا کثیف شده، آب رو سریعا عوضش کنید. حتی ممکنه با تعویض مکرر آب هم باز تکثیر شما نتیجه مثبتی نداشته باشه.
اگه تا به حال روش قلمه گیری سانسوریا در اّب رو انجام داده باشید، متوجه شدید که گاهی اوقات انتهای قلمه ها لزج و قهوه ای میشه و بعد از مدتی خراب میشن. در این حالت باید قلمه ها رو از آب خارج کنید و تمامی قسمت هایی از برگ که احساس میکنید لزج هست رو زیر آب گرم بگیرید و با مایع ظرفشویی اون رو به آرومی بشویید تا از بین برن. بعد از تمیز شدن همه قلمه ها، ظرفتون رو هم با آب و صابون کاملا بشویید و قلمه ها رو داخلش قرار بدید و آب تازه بریزید. با این روش احتمال پوسیگی مجدد قلمه های شما خیلی کم میشه.
زمان ریشه زایی
از بین همه زمان هایی که برای رشد ریشه های قلمه ها ثبت شده، کوتاه ترین زمان به مدت 15 روز بوده ه که خیلی عجیبه. میانگین مدت زمان ریشه زایی حدودا 2 ماه ثبت شده ه اما ممکنه خیلی بیشتر هم طول بکشه. بعد از تشکیل ریشه ها باید مجدد صبر کنید تا پاجوش ها خودی نشون بدن.

در مجله گل و گیاه رزفارست بخوانید:
علت گندیدن قلمه در اب | چجوری از گندیدن قلمه در اب جلوگیری کنیم؟
ترفند های انتقال قلمه از اب به خاک | مراحل ریشه زایی گیاهان در اب
سوالات متداول درباره قلمه زدن سانسوریا در آب
تکثیر سانسوریا از طریق جدا کردن پاجوش، بذر و ریشه زایی قلمه در خاک هم انجام میشه …
از بین همه زمان هایی که برای رشد ریشه های قلمه ها ثبت شده، کوتاه ترین زمان به مدت 15 روز بوده ه که خیلی عجیبه. میانگین مدت زمان ریشه زایی حدودا 2 ماه ثبت شده ه اما ممکنه خیلی بیشتر هم طول بکشه. بعد از تشکیل ریشه ها باید مجدد صبر کنید تا پاجوش ها خودی نشون بدن …
قلمه ها رو در کنار پنجره قرار بدید. نور غیر مستقیم روشن و یا کمی آفتاب صبحگاهی برای رشد قلمه ها مناسبه. از قرار دادن قلمه ها در آفتاب کامل و یا تاریکی خودداری کنید …
ریشه زدن Sansevieria در آب خیلی سادست اما زمان بره. خلاصه این فرایند به شرح زیره. برای مطالعه کامل و دقیق تر متن مقاله رو مطالعه کنید.
یک برگ سالم و بالغ انتخاب کنید. از انتخاب برگ های قدیمی خودداری کنید.
برگ انتخابی رو با یک قیچی تیز برشش بدید.
اجازه بدید تا قلمه گرفته شده به مدت 2 روز در محیط بمونه تا محل برش خشک بشه.
قلمه رو از قسمت بریده شده عمودی در آب قرار بدید و منتظر بمونید.
بعد از ریشه زایی قلمه، اون رو در خاک بکارید و منتظر پاجوش هاش بمونید …
خلاصه نکات مقاله قلمه زدن سانسوریا در آب
آیا قلمه زدن سانسوریا در آب امکان پذیره؟ ریشه زایی و تکثیر گیاه شمشیری یا سانسوریا (Sansevieria) در آب، یکی از جالب ترین روش های تکثیر گیاهانه. انجام این کار خیلی آسونه و تنها نکته، انتظار برای ریشه زایی قلمه ها در آب و زدن پاجوشه. البته تکثیر سانسوریا از طریق جدا کردن پاجوش، بذر و ریشه زایی قلمه در خاک هم انجام میشه، اما روشی که در این مقاله بهتون گفتیم خیلی ساده تر و کاربردی تره.
هر کدوم از گیاهانی که شما در خونتون ازشون نگهداری میکنید روش های تکثیر خاص خودشون رو دارن. در مورد سانسوریا هم روش های مختلفی وجود داره که هر کدوم از این روش ها برای انواع خاصی از این گیاهان مناسب هستن. به طور مثال تکثیر سانسوریا پاکوتاه با مینیاتوری متفاوته. یا روش قلمه زدن سانسوریا مینیاتوری با قلمه زدن ابلق فرق داره. به این دلیل که اگه از روش درستی برای تکثیر ابلق استفاده نشه گیاه خاصیت دو رنگ بودنش رو از دست میده.
سانسوریا رو هر بلایی سرش بیاری پرو پرو باز فردا ریشه و برگ میده. خیلی گیاه مقاوم و دوست داشتنی هستش واقعا. تنها مشکلی که باهاش دارم اینه که برگ هاش خم میشه و میشکنه
سلام راحیل عزیز!
همونطور که گفتی سانسوریا خیلی مقاومه و دقیقا حکم بچه اول مادر و داره هرکی تازه میخواد گیاه اپارتمانی بگیره باید با سانسوریای زیبا و مقاوم شروع کنه. اینکه برگ های سانسوریا خم بشه یا ترک بخوره دلایلی داره. یک مقاله برات میزارم که هم دلیل این اتفاق و بدونی و هم نحوه حل این مشکل. حتما مطالعه کن اگه میخوای قدردان سانسوریاهای خوشگلت باشی 😀
https://roseforest.ir/why-does-sansevieria-break/
من دستم اصلا به تکثیر سانسوریا نمیره
بهتون پیشنهاد میکنیم آموزش مارو کاملا درست و دقیق انجام بدید احتمال زیاد تکثیر موفقی خواهید داشت