چرا گل پتوس رشد نمیکند؟ پتوس یک گیاه خیلی محبوب و پرطرفداره که تو همه ی خونه ها پیدا میشه. رشد نکردن پتوس مشکلیه که خیلی از دوست داران گل و گیاهان آپارتمانی باهاش مواجه هستن. از اونجایی که رشد زیاد این گیاه خیلی به زیباییش کمک میکنه، رشد نکردن پتوس یکی از دغدغه های اصلی خیلی از افراد محسوب میشه. تو این مقاله ما بهتون میگیم که چرا گل پتوس رشد نمیکند، پس تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.
چرا گل پتوس رشد نمیکنه
زمانی که شاهد رشد نکردن گیاهتون هستید تردید نداشته باشید که در یک یا چند بخش نگهداریش مشکل وجود داره بنابراین باید به همه الزامات نگهداری گیاهتون اشراف کامل داشته باشید تا اگه اتفاقی برای گیاهتون افتاد سریعا دست به کار بشید و گیاهتون رو احیاش کنید.

منظور از رشد نکردن پتوس
پتوس یکی از گیاهان مناسب برای کاشت در باغچه و نگهداری در آپارتمانه، که تا حدود زیادی به هوای معتدل تا گرم مقاومه. از جمله دلایل محبوبیت این گیاه رشد زیاد و رونده بودنشه. به طوری که خیلی از افراد ساقه های بلندش رو به سقف و دیوارهای ساختمونشون آویزان میکنن. منظور از عدم رشد پتوس هم علاوه بر کم شدن رشد ساقه ها، رشد نکردن برگ هاشه. در این بین چیزی که اهمیت داره اینه که هرچی سریع تر باید نسبت به پیدا کردن علت عدم رشد گیاه پتوس، درمان و مساعد کردن شرایط نگهداری پتوس اقدام کنید. هر چقدر که این کار رو به تعویق بندازیدش امکان ریختن کامل برگ هاش هم وجود داره.
علت رشد نکردن پتوس چیست
برای اینکه بدونید چرا گل پتوس رشد نمیکنه احتیاج به تخصص و تجربه کافی در زمینه پرورش گیاهان دارید. چون که معمولا دلایل متعددی برای هر کدوم از مشکلات گیاهان وجود داره که باید به دقت اونا رو بررسی کرد. اما نیاز نیست که نگران باشید. در ادامه این مقاله با ما همراه باشید چون که به بررسی همه ی دلایلی که از رشد پتوس جلوگیری میکنن میپردازیم. راستی اگه تو خونتون از این گیاه زیبا مراقب میکنید مقاله افزایش سرعت رشد پتوس رزفارست رو حتما مطالعه کنید تا گیاهتون به خوبی و با سرعت بیشتری رشد کنه.

نداشتن خاک مغذی
همونطور که در بالا گفتیم رشد این گیاه زیاده و از جمله گل های رونده به حساب میاد، خاک مناسب پتوس باید خاکی مقوی باشه. بنابراین زمانی که میخواید بدونید علت رشد نکردن گل پتوس چیه ابتدا باید خاک گیاه رو بررسیش کنید. اگه از ترکیبی که برای خاک پتوس انتخاب کردید مطمئن هستین، بهتره زمان تعویض خاک رو بررسی کنید. اگه زمان زیادی ازش گذشته بهترین کار اینه که به سرعت خاکش رو عوض کنید تا گیاهتون مواد مغذی کافی رو جذب کنه.
نیاز به کود علت رشد نکردن پتوس
به دلیل احتیاج زیاد این گیاه به مواد مغذی و آلی، یکی از نیازهای اساسی پتوس کودهای شیمیاییه. پس میشه نتیجه گرفت که یکی از علت های رشد نکردن پتوس دریافت نکردن کود به مقدار کافیه. بهترین روش کود دهی به این گیاه هم به این صورته که در فصل بهار و تابستون که فصل رشد گیاه پتوسه، ماهی دو بار بهش کود بدید. این مقدار رو میتونید در فصل های زمستان و پاییز کمترش کنید. این رو هم بدونید وقتی که خاک گیاه یا گلدونش رو عوض میکنید، بهتره دو هفته به گیاه کود ندید.
کوچک بودن گلدان
ریشه گیاه پتوس رشد زیادی داره. زمانی که به اندازه ای رشد کنه که گلدونش براش کوچیک باشه رشدش متوقف میشه. بنابراین میشه به این نتیجه رسید که یکی از دلایل رشد نکردن پتوس، کوچیک شدن گلدونش برای ریششه. اگه در فصل های سرد سال به سر میبرید تا بهار برای تعویض گلدونتون صبر کنید. بعد از اون میتونید به دقت نسبت به پیدا کردن گلدون مناسبی برای گیاهانتون و تعویضشون اقدام کنید. لازم به ذکره اندازه گلدون باید کمی از گلدون قبلی بزرگ تر باشه.
بیشتر بخوانید: ترفند های انتقال قلمه از اب به خاک | مراحل ریشه زایی گیاهان در اب

جای نامناسب گلدان
یکی دیگه از دلایل رشد نکردن پتوس جای نامناسبشه. از اونجایی که این گیاه روندس و ساقه های خیلی بلند و با رشد زیادی داره. خیلی از افراد اونا رو به سقف و دیوار ها وصل میکنن. در این صورته که بلند شدن بیش از حد ساقه ها و پایین بودن سطح گلدون از ساقه ها و برگ ها باعث توقف رشد پتوس میشه. چون که به دلیل قانون جاذبه و کم بودن توان خاک در رسوندن مواد مغذی به ساقه های دورتر، نیازهای اساسی گیاه برای رشد کافی برطرف نمیشه.

آفت زدگی گیاه پتوس
انواع آفات گیاهان آپارتمانی که به ریشه، ساقه و برگ این گیاه حمله میکنن هم یکی دیگه از علت های رشد نکردن پتوسه. چون که اگه ریشش آسیب جدی دیده باشه توانایی رسوندن مواد مورد نیاز به گیاه رو نداره. بنابراین لازمه وقتی که شواهدی از وجود آفت روی گلدونتون دیدید نسبت به ضد عفونی کردن خاک گلدونتون اقدام کنید. این شواهد ممکنه به آسونی تشخیص داده بشن. مثل لکه های سفید که نشون دهنده وجود شپشک آرد آلوده. گاهی هم به سختی میشه این علائم رو مشاهده کرد، مثل شواهد وجود کنه ها که به صورت لکه های خیلی ریز تیره رنگ دیده میشن.
هجوم آفات به صورت گروهی و همچنین حمله بیماری های قارچی به پتوس باعث استرس دیدن گیاهتون میشه که به دنبالش تا مدت ها رشد پتوس شما رو کاهش میده هر چند که پتوس در برابر این امراض مقاومه اما هر گیاهی ظرفیتی داره و از یک جایی به بعد دیگه توانایی دفاع کردن از خودش رو نداره. اگه برگ های گیاهتون چسبناک شدن تردید نداشته باشید که علت کاهش رشد پتوس شما به خاطر هجوم آفاته. به همین خاطر شما باید سریعا لکه چسبناک رو از روی برگ های گیاهتون پاک کنید و بعد توسط سمومی مثل کنفیدور، مالاتیون و یا دیازینون برگ های گیاه و خاک گلدون رو با رعایت دوز مناسب سم پاشیشون کنید.
در نقطه مقابل هجوم آفات، اگه روی برگ های گیاهتون لکه های قهوه ای و یا سیاه رنگی رو مشاهده میکنید که این لکه ها توسط نوار زرد رنگ احاطه شدن، بدونید که مشکل اصلی گیاه شما از هجوم بیماری های قارچی نشات میگیره که در این شرایط در قدم اول باید برگ های آلودش رو هرس کنید و بعد برگ های سالم و خاک گلدونش رو با قارچ کش ضدعفونی کنید. از خسارات دیگه هجوم آفات و عوارض بیماری ها میشه به سوراخ شدن و شل شدن برگ های این گیاه اشاره کرد. برای مطالعه بیشتر درباره

آبیاری غیر اصولی
اگه آبیاری پتوس بیش از حد لازم انجام بشه، فضاهای خالی خاک پر از از رطوبت اضافی میشه و ریشه های گیاه به مرور زمان پوسیده میشن که به واسطه همین امر ریشه ها دیگه توانایی سابقشون رو ندارن. در نقطه مقابل اگه آبیاری پتوس خیلی کم باشه، رطوبت به خوبی در بافت رویشی گیاه در جریان نیست. بهترین زمان برای آبیاری پتوس زمانیه که 10 سانتی متر بالای سطخ خاک گلدون خشک شده باشه و رطوبتی نداشته باشه که برای تشخیص رطوبت این لایه از خاک پتوس باید یک روز در میان انگشت اشاره دستتون رو وارد خاک کنید و رطوبتش رو بررسی کنید.
از طرف دیگه بهترین روش آبیاری گل پتوس اینه که در زمان آبدهیش همه نقاط خاک گلدون به خوبی مرطوب بشه و بعد به محض خارج شدن آب اضافی از انتهای گلدون، فورا روند آبدهیش متوقف بشه که بر این اساس شاید گاهی نیاز باشه هر 3 روز یک بار و گاهی هر 10 روز یک بار گیاهتون رو آبیاریش کنید.
اگه مشاهده میکنید که برگ های پایینی و پیرتر گیاه یک به یک و با سرعت نسبتا زیادی زرد و دچار ریزش میشن، شک نداشته باشید که علت کاهش رشد گیاه شما به خاطر آبیاری زیاد گیاهتونه که برای درمانش باید پتوس رو به طور کامل از گلدونتون خارج کنید و ریشه های ناسالمش رو تا نقطه سالم هرس کنید و بعد با استفاده از قارچ کش ریشه های سالم و خاک گلدون رو ضدعفونیش کنید و دوباره گیاهتون رو با همون عمق قبلیش بکارید. از طرف دیگه اگه مشاهده میکنید که نوک و لبه برگ های جدید گیاه قهوه ای رنگ شدن، یادتون باشه که علت کاهش رشد گیاه شما به خاطر آبیاری خیلی کم و ناچیزشه که برای احیا فقط کافیه پتوستون رو در زمان و با روشی که گفتیم آبیاری کنید.

در مجله گل و گیاه رزفارست بخوانید:
نگهداری و روش های رشد و تکثیر پتوس + آشنایی با بیماری های این گیاه
سبد گل برای تبریک | سبد گل لاکچری برای تبریک تولد و عروسی
9 ترفند فوق العاده و آسان برای محافظت از گیاهان در زمستان
سوالات متداول درباره چرا گل پتوس رشد نمیکند
رشد نکردن پتوس میتونه دلایل مختلفی داشته باشه. ما همه این دلایل رو به طور کامل براتون در متن مقاله شرح دادیم …
منظور از عدم رشد پتوس هم علاوه بر کم شدن رشد ساقه ها، رشد نکردن برگ هاشه. در این بین چیزی که اهمیت داره اینه که هرچی سریع تر باید نسبت به پیدا کردن علت عدم رشد گیاه پتوس، درمان و مساعد کردن شرایط نگهداری پتوس اقدام کنید. هر چقدر که این کار رو به تعویق بندازیدش امکان ریختن کامل برگ هاش هم وجود داره …
هجوم آفات به صورت گروهی و همچنین حمله بیماری های قارچی به پتوس باعث استرس دیدن گیاهتون میشه که به دنبالش تا مدت ها رشد پتوس شما رو کاهش میده هر چند که پتوس در برابر این امراض مقاومه اما هر گیاهی ظرفیتی داره و از یک جایی به بعد دیگه توانایی دفاع کردن از خودش رو نداره. اگه برگ های گیاهتون چسبناک شدن تردید نداشته باشید که علت کاهش رشد پتوس شما به خاطر هجوم آفاته. به همین خاطر شما باید سریعا لکه چسبناک رو از روی برگ های گیاهتون پاک کنید و بعد توسط سمومی مثل کنفیدور، مالاتیون و یا دیازینون برگ های گیاه و خاک گلدون رو با رعایت دوز مناسب سم پاشیشون کنید …
اگه میخواید قلمه پتوس رو در آب ریشه دارش کنید همون خاکی که برای گلدون های دیگه این گیاه استفاده میکنید رو استفاده کنید. اما زمانی که قصد ریشه دار کردن قلمه در خاک رو دارید، اگه خاک مناسبی براش در نظر نگیرید امکان ریشه دار نشدن قلمه وجود داره …
خلاصه نکات مقاله چرا گل پتوس رشد نمیکند
چرا گل پتوس رشد نمیکند؟ پتوس یک گیاه خیلی محبوب و پرطرفداره که تو همه ی خونه ها پیدا میشه. رشد نکردن پتوس مشکلیه که خیلی از دوست داران گل و گیاهان آپارتمانی باهاش مواجه هستن. از اونجایی که رشد زیاد این گیاه خیلی به زیباییش کمک میکنه، رشد نکردن پتوس یکی از دغدغه های اصلی خیلی از افراد محسوب میشه. زمانی که شاهد رشد نکردن گیاهتون هستید تردید نداشته باشید که در یک یا چند بخش نگهداریش مشکل وجود داره بنابراین باید به همه الزامات نگهداری گیاهتون اشراف کامل داشته باشید تا اگه اتفاقی برای گیاهتون افتاد سریعا دست به کار بشید و گیاهتون رو احیاش کنید.
برعکس تو خونه من اگه هیچکدوم از گیاهام زحمت رشد به خودشون ندن پتوسام حسابی رشد دارن. فقط نمیدونم چرا برگ های جدیدی که در میاره بعضی وقتا خیلی نازکه زودم اون برگ زرد میشه و میریزه.