شرایط آبیاری گیاهان آپارتمانی در رشد و سلامت گیاهان اهمیت زیادی داره. شرایط آبیاری گیاهان بسته به نوع و اندازه گیاه متغیره.
به طور مثال یک گیاه بالغ نسبت به یک نهال نیاز به آب بیشتری داره یا گیاهان مقاوم مانند: کاکتوس ها نسبت به گیاهان حساس مانند: حسن یوسف نیاز به آب کمتری دارند.
به هر حال برای سلامت گیاه باید شرایط و اصول آبیاری کاملا رعایت بشه. بهترین زمان برای آبیاری صبح های زود و عصر ها در هنگام غروب آفتابه. این مقاله قصد داره تا شما را با اصول و شرایط آبیاری صحیح، برای گیاهان آپارتمانی آشنا کنه.
آشنایی با شرایط آبیاری گیاهان آپارتمانی اهمیت بسیار زیادی داره، زیرا در صورت آبیاری بیش از حد یا بسیار کم گیاهان شما دچار تنش های آبی میشید. در حقیقت نحوه و میزان آبیاری گیاهان آپارتمانی در فصل های مختلف، با یکدیگر تفاوت دارند.
همانطور که میدونید آبیاری یکی از شرایط بسیار مهم رشد گیاهان آپارتمانیه و اهمیت آن کمتر از دیگر شرایط مانند: نور، خاک مناسب و … برای گیاه نیست. برای بررسی شرایط آبیاری گیاهان آپارتمانی به عوامل مختلفی باید توجه بشه، برخی از این عوامل در زیر آورده شده:
یکی از مهمترین عوامل آبیاری میزان آبیه که به گیاه داده میشه. به دلیل اهمیت زیاد مقدار آبیاری نمیخواستم نگاهی زودگذر روی این عامل داشته باشم. بنابراین این مورد را به صورت مجزا برای شما توضیح خواهم داد.
اگر میزان آّبی که به گیاه داده میشه، آنقدر زیاد باشه که مانع از تنفس صحیح ریشه گیاه بشه؛ سبب مشکلات جبران ناپذیری برای گیاهان به ویژه گیاهان آپارتمانی خواهد شد.
اگر گیاه دیفن باخیا را در نظر بگیرید، در صورت آبیاری زیاد و خارج نشدن آب اضافی برگ های زیرین گیاه به طور کامل زرد خواهند شد و در صورت عدم رسیدگی ممکنه سبب مرگ گیاه نیز بشه. این شرایط میتونه کاملا برعکس باشه، یعنی آنقدر آب به گیاه نرسه که گیاه دچار تنش دائم بشه.
نرسیدن مواد معدنی به ریشه گیاه توسط آب در دراز مدت سبب از بین رفتن گیاه خواهد شد. در ادامه مفصل تر راجب دیگر شرایط صحبت خواهیم کرد.
نحوه آبیاری صحیح به گلها اهمیت بسیار فراوانی داره. در حقیقت آبیاری گیاهان بسته به نوع و اندازه آنها متفاوته. به طور مثال گیاهی که سالها رشد کرده و ریشه های عمقی در خاک داره قطعا نیاز به آب بیشتری نسبت به گیاهان تازه کشت شده داره.
عمدتا گیاهان آپارتمانی به دلیل اینکه درون ساختمان هستند، نسبت به گیاهانی که در معرض نور مستقیم خورشید قرار دارند به آب کمتری نیاز دارند.
همانطور که گفته شد میزان و تعداد آّبیاری به نوع گیاه نیز وابسته است؛ برای نمونه کاکتوس ها و ساکولنت ها که جزء گیاهان پرطرفدار آپارتمانی هستند به آب زیادی نیاز ندارند و میتونه این گیاهان را با دوره های طولانی مدت آبیاری کرد.
اما گیاهانی مانند حسن یوسف و … نیاز به آب فراوانی دارند و اگر آنها را دیر به دیر آبیاری کنید، از بین خواهند رفت. سعی کنید در هنگام آبیاری از آب سرد یا گرم استفاده نکنید. بهترین آب برای آبیاری، آب ولرم میباشه.
در هنگام آبیاری بهتره که عجله نکنید زیرا آبیاری در یک نقطه کار بسیار اشتباهیه و سبب نرسیدن آب به تمامی قسمت های گیاه خواهد شد.
بنابراین سعی کنید به آرامی و با حوصله آبیاری کنید و آب را در تمامی قسمت های گیاه پخش کنید. نکته مهم دیگر اینه که آبیاری سریع قطع نکنید و اجازه بدید آب از زهکش انتهای ظرف خارج بشه.
یکی از مهمترین مسئله های که باید در هنگام آبیاری به آن توجه بشه اینه که چه زمانی به گیاهان آب دهیم؟ خیلی از افراد با ناآگاهی از زمان دقیق آبیاری سبب از بین رفتن گیاه یا سبب تنش گیاه خواهند شد.
بهترین زمان برای آبیاری زمانیه که دمای کره زمین کم باشه و تبخیر کمتری صورت بگیره؛ به عبارت ساده تر آبیاری در طول روز بهتره که در صبح های زود قبل از طلوع خورشید و عصر های در هنگام غروب آفتاب انجام بشه. اگر به غیر از این دو زمان شما گیاه خود را آب بدید، آبیاری شما در اثر تبخیر تاثیر خود را از دست خواهد داد.
بنابراین زمان آب دادن به گیاهان یکی از شرایط آبیاری گیاهان آپارتمانیه. البته ناگفته نماند که زمان آبیاری بستگی به منطقه زندگی نیز داره. به طور مثال اگر شما در یک منطقه خشک و بیابانی زندگی میکنید، قطعا در این منطقه تبخیر بسیار زیادی خواهید داشت به همین دلیل شما مجبور هستید که هر روز به گیاه آب بدید و خاک گلدان ها را بررسی کنید.
اگر برای شما زمان تشخیص آبیاری گیاه سخته، میتونید از روش های چشمی استفاده کنید. زمان مناسب آبیاری در روش چشمی وقتیه که خاک سطحی گلدان کاملا خشک باشه. گاها آبیاری نامناسب و همچنین آبیاری دیر یا زود سبب مرگ گیاهان آپارتمانی خواهد شد.
در حقیقت شرایط آبیاری گیاهان آپارتمانی اصول خاصی داره که باید در هنگام آبیاری به آنها توجه بشه. برخی از این نکات در زیر ذکر شده اند:
تابستان گرمترین فصل ساله که همین امر سبب افزایش تبخیر خواهد شد. آبیاری در این فصل باید در دوره های کوتاه تری نسبت به فصل های خنک مانند زمستان و پاییز انجام بشه. در حقیقت شرایط آبیاری گیاهان آپارتمانی در فصل تابستان کمی متفاوت تر از دیگر فصل های سال میباشه.
از شرایط آبیاری گیاهان آپارتمانی مهم در فصل تابستان میشه به این مورد اشاره کرد که آب را به صورت مستقیم روی گل های گیاهان آپارتمانی نریزید و سعی کنید آب را روی سطح خاک و اطراف ریشه پخش کنید
زیرا ریختن آب به صورت مستقیم روی گیاهان گلدان سبب پژمردگی زودرس خواهد شد. در این فصل از ساعت 10 تا 15 به هیچ عنوان گیاه را آبیاری نکنید زیرا آب به سرعت تبخیر خواهد شد.
تبخیر زیاد آب از گیاه سبب دچار شدن گیاه به بیماری های گیاهی مختلف مانند: بیماری های قارچی، سفیدک کرکی و … خواهد شد. زمان 2 آبیاری متوالی گیاه در فصل تابستان باید به گونه ای تنظیم بشه تا گیاه آپارتمان دچار تنش (خشکی) نشه.
یکی دیگر از شرایط آبیاری گیاهان آپارتمانی که باید توجه زیادی به آن بشه، زهکش یا محل تخلیه آبه که عمدتا در انتهای گلدان قرار داره. عمدتا قبل از کاشت گیاه در گلدان، محل تخلیه گلدان باید بررسی بشه که حتما زهکش باز باشه. اما با گذشت زمان ممکنه که این محل دچار گرفتگی بشه و به آب اضافی گلدان اجازه خارج شدن نده.
در این صورت شما میتونید با استفاده از یک شی تیز مانند: سوزن یا هر وسیله دیگری زهکش گلدان را مجدد باز کنید. زیرا بسته بودن زهکش سبب ماندابی شدن خاک گلدان خواهد شد و در دراز مدت باعث پوسیدگی ریشه های میشه.
شاید این سوال برای شما پیش بیاید که از کجا متوجه شویم که زهکش دچار گرفتگی شده یا نشده است؟ برای تشخیص درست کار کردن زهکش گلدان شما میتونید در هنگام آبیاری گلدان را به صورت کامل و آهسته آبیاری کنید.
اگر آب از انتهای گلدان خارج شد زهکش گلدان شما باز است اما اگر آب اضافی روی سطح خاک باقی ماند و آب اضافی پایین نرفت زهکش دچار گرفتگی شده و حتما باید این موضوع در سریع ترین زمان ممکن رفع بشه.
بسیاری از مسافران نگران گیاهان آپارتمانی خود هستند و نمیدونند چگونه گیاهان خود را در هنگام سفر آبیاری کنند. در واقع روش آبیاری در دراز مدت سبب میشه تا گیاهان به این نوع آبیاری ها عادت کنند.
بنابراین در نظر داشته باشید که چند هفته قبل از مسافرت خود گیاهان را با روش آبیاری جدید عادت بدید. اما در این مقاله میخوام به شما چند روش کاربردی برای آبیاری گیاهان در هنگام سفر آموزش بدم. برخی از روش ها و شرایط آبیاری گیاهان آپارتمانی در زمان سفر به صورت زیره:
همانطور که گفته شد، شرایط آبیاری گیاهان آپارتمانی در فصل های مختلف، متفاوته. آبیاری نقش بسیار مهمی را در رشد و سلامت گیاه داره. آبیاری زیاد یا کم سبب بیماری های مختلف گیاه خواهند شد؛ البته آبیاری نامناسب میتونه گیاه را نیز به طور کامل از بین ببره.
فروشگاه رز فارست با داشتن کارشناسان با تجربه در زمینه پرورش گیاهان آپارتمانی به شما کمک میکنه تا شرایط آبیاری گیاهان آپارتمانی را به طور صحیح مهیا کنید. امیدوارم که این مقاله تونسته باشه شما را با شرایط آبیاری گیاهان آپارتمانی و زمان مناسب آبیاری گیاهان آشنا کنه.