آشنایی با گل و گیاه, نگهداری از گل و گیاه

همه چیز درباره نگهداری و بیماری های گیاه کونوفیتوم

نگهداری و بیماری های گیاه کونوفیتوم
5/5 - (1 امتیاز)

کونوفیتوم (Conophytum) بومی نواحی جنوب آفریقاست و جز ساکولنت‌های مینیاتوری محسوب میشه. این گیاه دارای رنگ‌های بسیار متونع، شکل ظاهری گوناگون و فرم‌های زیادی هست. اکثر انواع این ساکولنت به صورت مجموعه‌ای شکل میگیرن و زندگی میکنن ولی برخی از اونا به صورت تکی رشد میکنن. همونطور که گفتیم کونوفیتوم دارای رنگ‌های متنوعیه. از رنگ‌های قرمز و قهوه‌ای تا سبز آبی و سبز این گیاه یافت شده. در ادامه این مقاله ما قصد داریم تا شما رو با نگهداری و بیماری های گیاه کونوفیتوم آشنا کنیم، پس تا پایان این مقاله با رزفارست همراه باشید.

نگهداری و بیماری های گیاه کونوفیتوم

این گیاه به صورت کوچیک و گروهی رشد میکنه. به طور معمول این گیاه 5 تا 7 سانتی‌متر در ارتفاع رشد میکنه ولی برخی اوقات از این اندازه هم کوچیکتره. در طول سال این گیاه در عرض و به صورت افقی رشد میکنه و به صورت بوته‌ای شکل رشدش رو ادامه میده و میتونه تا ۶۰ سانتی‌متر هم ادامه پیدا کنه. در هر حال پرورش این ساکولنت به طور معمول در سایز کوچیک و همون 2 تا 10 سانتی‌متره.

نگهداری و بیماری های گیاه کونوفیتوم

آبیاری گیاه کونوفیتوم

در فصل پاییز گیاه رو به فاصله هر دو هفته یکبار آبیاریش کنید و در طول فصول رشد میتونید این کار رو یک بار در هفته انجام بدید. آبیاری بیش از حد یکی از دلایل اصلی از بین رفتن این ساکولنت هست. آبیاری از اوایل بهار باید کاهش پیدا میکنه و در اوایل تابستون باید به صفر برسه. این به این دلیله که رشد گیاه متوقف میشه و وارد دوره استراحتش میشه. از اواسط تا اواخر تابستان شما میتونید آبیاری رو انجام بدید ولی در بین دو آبیاری اجازه بدید تا خاک گیاه خشک بشه. در این مدت زمان‌ بندی آبیاری از اهمیت ویژه‌ای برخورداره. اگه آبیاری به حد لازم کافی نباشه، برگ‌ها چروک میشن و اگه آبیاری زیاد باشه، برگ‌ها از بین میرن.

در نگهداری کونوفیتوم با برگ‌های کوچیکتر دقت کنید که به آبیاری بیشتری نیاز دارن. این گیاه عموماً در طول فصل گرما وارد دوره رکود خودش میشه. در طول فصول رشد یعنی از اواخر تابستان و پاییز هر 4 تا 6 هفته یک بار با استفاده از کودهای مخصوص کاکتوس و ساکولنت میتونید گیاه خودتون رو تغذیش کنید. در طول فصول رکود و استراحت تغذیه گیاه رو متوقف کنید. بعد از تعویض گلدان این ساکولنت ۲ تا ۳ سال نیازی به تغذیه نداره.

نور مورد نیاز کونوفیتوم

این گیاه مکانی با نور روشن رو ترجیح میده و میتونه در زیر نور خورشید در صورتی که هوا خنک و گردش هوا مناسب باشه برای ساعاتی بمونه. ولی نور مستقیم در صورت گرمای هوا باعث آفتاب سوختگیش میشه. برای اینکه بعد از مدتی کونوفیتوم رو به محیط روشن تری منتقل کنید دقت کنید. اینکار باید به تدریج و آهسته صورت بگیره.

بهترین مکان برای نگهداری این گیاه در منزل پشت پنجره‌های جنوبیه که کونوفیتوم بتونه نور مناسب رو در طول روز دریافت کنه. کونوفیتوم میتونه در زیر نور مصنوعی هم رشد داشته باشه. در حالی که نورش کافی نباشه، گیاه شما گل نمیده و رشدش هم متوقف میشه.

با هم بخوانیم: انواع ساکولنت ها را بشناسید!

نور مورد نیاز کونوفیتوم

دمای مناسب گیاه کونوفیتوم

کونوفیتوم تا دمای منفی 5 درجه سانتی‌گراد رو میتونه تحمل کنه. در هر صورت باید در دمای خنک خاک گیاه کاملاً خشک باشه و دمای محیط باید به سرعت به دمای نرمال تغییر کنه. در تابستون میتونید گیاه رو در داخل منزل نگهداری کنید. و در زمستان کمترین دمای نگهداری کونوفیتوم باید بین 5 تا 10 درجه سانتی‌‌گراد حفظ بشه.

گلدهی گیاه کونوفیتوم

گلدهی این گیاه معمولاً در فصل پاییز صورت میگیره. یک گل از وسط هر قسمت از این ساکولنت بیرون میاد و رنگ گلش نسبت به انواع مختلف کونوفیتوم متفاوت و گوناگونه. ولی این رنگ معمولاً سفید، صورتی، سفید یا زرده و رایحه خاصی نداره. زمانی که نگهداری کونوفیتوم در تعداد بالا انجام میشه، گل‌های این ساکولنت زیبایی خاصی رو نمایش میدن.

گلدهی گیاه کونوفیتوم

خاک و تعویض گلدان گیاه کونوفیتوم

خاک مناسب برای نگهداری کونوفیتوم همون خاک مخصوص کاکتوس و ساکولنت به علاوه مقدار بیشتری از سنگ‌ریزه هست. برای اینکه مخلوط خاک خود رو درست کنید میتونید از یک قسمت خاک معمولی و دو قسمت از ماسه و سنگ‌ریزه و کمی پرلیت استفاده کنید. بهتر اینه که داخل مخلوط خاک از پیت ماس استفاده نکنید. زهکشی بالا یکی از نیاز‌های اساسی این ساکولنته. حتماً خاک ترکیبی شما باید دارای زهکشی بالایی باشه.

در فصل بهار هر 3 تا 4 سال یک بار شما میتونید گلدون گیاه رو تعویض کنید ولی سایز گلدون نباید بیشتر از 5 تا 10 سانتی‌متر و عمقش هم باید در حدود 10 سانتی‌متر باشه. بهترین زمان تعویض گلدان کونوفیتوم زمانیه که گیاهان جوان از بین برگ‌های خشک شده بیرون میان.

خاک و تعویض گلدان گیاه کونوفیتوم

روش تکثیر گیاه کونوفیتوم

تکثیر گیاه کونوفیتوم از طریق بذر و تقسیم برگ امکان‌ پذیره ولی مشکله. بذرها بسیار کوچیک هستن. تکثیر این ساکولنت از طریق بذر در یک گلدون با مخلوط خاک مناسب کاشت بذر کاکتوس و ساکولنت با زهکشی بالا ممکنه. شما میتونید بعد از کاشت بذر‌ها کمی ماسه ریز روی اونا بریزید. بهتره خاک رو با استفاده از اسپری آب مرطوب کنید. بعد از 3 تا 4 هفته اولین جوانه‌ها پدیدار میشن و بهتره بعد از این آبیاری رو کم کنید. بعد از 3 تا 4 ماه اولین برگ‌ها نمایان میشن که به سرعت چروکیده میشن و برگ‌های جدیدی رشد میکنن. دمای محیط نگهداری کونوفیتوم‌های جوان باید در حدود ۲۱ درجه سانتی‌گراد باشه.

بیماری‌های گیاه کونوفیتوم

معمولاً نگهداری کونوفیتوم با مشکلات زیادی همراه نیست. ولی یکی از بیماری‌هایی که ممکنه باهاش مواجه بشید، شپشک آرد‌آلود در اطراف ریشه‌هاست که در اثر وجود رطوبت زیاد در اطراف ریشه‌ها به وجود میاد. بهتره با استفاده از آفت‌کش‌ها و قارچ‌کش‌ها یک بار در پاییز گیاه رو آبیاری کنید تا از به وجود اومدن بیماری جلوگیری کنید. با استفاده از اسپری آفات‌کش‌های تماسی در فصول رشد میتونید مشکلات این ساکولنت رو کنترل کنید. بادکردن برگ‌ها یکی دیگر از مشکلاتیه که باهاش در زمان آبیاری بیش از حد مواجه میشید. زمانی که این مشکل به وجود بیاد برگ‌ها شکاف خواهند خورد.

چروکیده شدن کونوفیتوم یکی دیگه از مشکلاتیه که در زمان نگهداری کونوفیتوم در تابستون باهاش برخورد میشه. این مسئله کمی طبیعیه. کمی غبار پاشی میتونه به گیاه شما کمک کنه. عوض شدن رنگ برگ‌ها و از دست دادن رنگ کونوفیتوم به دلیل کم بودن یا بیش از حد بودن نور برای گیاهه. سعی کنید گیاه رو در محیطی روشن قرار بدید و از نور مستقیم خورشید پرهیز کنید. از دست دادن رنگ توسط گیاه ممکنه به دلیل نوع خاک گیاه و کم بودن مواد داخل خاک هم باشه.

انواع گیاه کونوفیتوم

  • Conophytum achabense
  • Conophytum pageae
  • Conophytum albiflorum
  • Conophytum acutum
  • Conophytum armianum
  • Conophytum angelicae
انواع گیاه کونوفیتوم

در مجله گل و گیاه رزفارست بخوانید:

صفر تا صد نحوه کاشت گل در گلدان + عکس

گلدان پلاستیکی بهتر است یا سفالی ؟ + مزایا و معایب

علت پژمرده شدن گل بعد از تعویض گلدان چیست؟

سوالات متداول درباره نگهداری و بیماری های گیاه کونوفیتوم

گیاه کونوفیتوم چقدر نور نیاز داره؟

این گیاه مکانی با نور روشن رو ترجیح میده و میتونه در زیر نور خورشید در صورتی که هوا خنک و گردش هوا مناسب باشه برای ساعاتی بمونه. ولی نور مستقیم در صورت گرمای هوا باعث آفتاب سوختگیش میشه. بهترین مکان برای نگهداری این گیاه در منزل پشت پنجره‌های جنوبیه که کونوفیتوم بتونه نور مناسب رو در طول روز دریافت کنه. کونوفیتوم میتونه در زیر نور مصنوعی هم رشد داشته باشه. در حالی که نورش کافی نباشه، گیاه شما گل نمیده و رشدش هم متوقف میشه …

با چه روشی کونوفیتوم تکثیر میشه؟

تکثیر گیاه کونوفیتوم از طریق بذر و تقسیم برگ امکان‌ پذیره ولی مشکله. بذرها بسیار کوچیک هستن. تکثیر این ساکولنت از طریق بذر در یک گلدون با مخلوط خاک مناسب کاشت بذر کاکتوس و ساکولنت با زهکشی بالا ممکنه …

دمای مناسب گیاه کونوفیتوم چیه؟

کونوفیتوم تا دمای منفی 5 درجه سانتی‌گراد رو میتونه تحمل کنه. در هر صورت باید در دمای خنک خاک گیاه کاملاً خشک باشه و دمای محیط باید به سرعت به دمای نرمال تغییر کنه. در تابستون میتونید گیاه رو در داخل منزل نگهداری کنید. و در زمستان کمترین دمای نگهداری کونوفیتوم باید بین 5 تا 10 درجه سانتی‌‌گراد حفظ بشه …

چه زمانی گلدون این گیاه رو باید تعویض کنیم؟

در فصل بهار هر 3 تا 4 سال یک بار شما میتونید گلدون گیاه رو تعویض کنید ولی سایز گلدون نباید بیشتر از 5 تا 10 سانتی‌متر و عمقش هم باید در حدود 10 سانتی‌متر باشه. بهترین زمان برای تعویض گلدان کونوفیتوم زمانیه که گیاهان جوان از بین برگ‌های خشک شده بیرون میان …

خلاصه نکات مقاله نگهداری و بیماری های گیاه کونوفیتوم

کونوفیتوم (Conophytum) بومی نواحی جنوب آفریقاست و جز ساکولنت‌های مینیاتوری محسوب میشه. این گیاه دارای رنگ‌های بسیار متونع، شکل ظاهری گوناگون و فرم‌های زیادی هست. اکثر انواع این ساکولنت به صورت مجموعه‌ای شکل میگیرن و زندگی میکنن ولی برخی از اونا به صورت تکی رشد میکنن. همونطور که گفتیم کونوفیتوم دارای رنگ‌های متنوعیه. از رنگ‌های قرمز و قهوه‌ای تا سبز آبی و سبز این گیاه یافت شده.

این گیاه به صورت کوچیک و گروهی رشد میکنه. به طور معمول این گیاه 5 تا 7 سانتی‌متر در ارتفاع رشد میکنه ولی برخی اوقات از این اندازه هم کوچیکتره. در طول سال این گیاه در عرض و به صورت افقی رشد میکنه و به صورت بوته‌ای شکل رشدش رو ادامه میده و میتونه تا ۶۰ سانتی‌متر هم ادامه پیدا کنه. در هر حال پرورش این ساکولنت به طور معمول در سایز کوچیک و همون 2 تا 10 سانتی‌متره.

در تابستون کونوفیتوم وارد دوره استراحت خودش میشه. برگ های این گیاه خشک میشن و به نظر مرده میرسن. در این زمان و در اواخر تابستون، برگ‌های جدید گیاه شروع به نمایان شدن میکنن و از بین برگ‌های چروکیده بیرون میان. کونوفیتوم در پاییز و زمستان شروع به فعالیت میکنه و هوای محیط نگهداری کونوفیتوم نباید مرطوب باشه. نگهداری از این ساکولنت تقریباً راحته ولی این موضوع اهمیت داره که از آبیاری بیش از حدش بپرهیزید. چون موجب پوسیدگیش گیاه میشید. زمانی که چروکیدگی برگ‌های این ساکولنت رو در فصول رشد مشاهده کردید یعنی گیاه به آب نیاز داره.

برای خرید گل آپارتمانی، سفارش باکس گل با قیمت و کیفیت عالی رزفارست اولین و آخرین انتخاب شماست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *