نگهداری از گل و گیاه

بهترین زهکش برای گیاهان اپارتمانی | زهکشی گلدان و باغچه

بهترین زهکش برای گیاهان اپارتمانی
4.5/5 - (8 امتیاز)

بسیاری از گل‌ها و گیاهان زینتی به ماندگاری آب در مجاورت ریشه‌های خود حساسن و وجود آب به مدت طولانی در گلدون، موجب پوسیدگی ریشه‌هاشون میشه. بنابراین تا اونجایی که می‌تونیم باید جلوی موندن آب در گلدون رو بگیریم. این رو هم بدونید اگه بهترین زهکش برای گیاهان اپارتمانی انجام بشه آب اضافه سریعتر از زیر گلدون خارج میشه.

بهترین زهکشی برای گیاهان آپارتمانی

زهکش گلدون به روش‌ها و شیوه‌های مختلفی انجام میشه که باعث میشه آب اضافی گلدون از دسترس ریشه خارج بشه تا منجر به پوسیدگی ریشه نشه. برای این منظور میشه از سوراخ کردن گلدون، یا استفاده از خاک‌هایی با قدرت زهکشی آب استفاده کرد.

 بهترین زهکشی برای گیاهان اپارتمانی چجوریه؟

زهکشی یعنی چه

به خارج کردن آب اضافی، سطحی از یک سازه یا از یک منطقه توسط نیروی ثقل، اسمز (گذرندگی) یا مکش (پمپاژ)، به منظور جلوگیری کردن از مزاحمت این آب اضافی یا جلوگیری از زیان ناشی ازش رو به‌طور عام زهکشی میگن.

نحوه اجرای زهکش

برای گیاهانی که به آبیاری کمی نیاز دارن مثل کاکتوس‌ها از خاک‌های ماسه‌ای با تخلخل بالا استفاده کنید. کف گلدون باید دارای سوراخ‌های زیادی برای خروج آب اضافی و تنفس ریشه باشه. سوراخ‌های کف گلدون رو در مناطق مختلف ته گلدون ایجاد کنید. اندازه مناسب گلدون برای گیاه استفاده بشه. گلدون خیلی بزرگ و یا خیلی کوچک میتومه باعث ایجاد مشکل برای گیاه بشه.

در کف گلدون میتونید از چند سانتی متر ماسه (درشت) یا سنگریزه استفاده کنید. این کار کمک زیادی به زهشکی خاک گلدون میکنه و باعث میشه خاک جلوی سوراخ‌های کف گلدون رو نگیره. کف گلدون رو طوری انتخاب کنید که باعث مسدود شدن مکان خروج آب از کف گلدون نشه. ترکیب مقداری ماسه (شن) در خاک اکثر گیاهان میتونه باعث بهبود زهکشی خاک گلدون بشه.

شما در حال مطالعه مقاله بهترین زهکش برای گیاهان اپارتمانی هستید.

بیشتر بخوانید: تکثیر آگلونما از طریق برگ 🌸 روش تکثیر آگلونما در آب + عکس

نحوه اجرای زهکش

زهکشی گلدان سفالی

استفاده از گلدون‌های سفالی البته از نوع بدون لعابش هم تأثیر بسیار زیادی در سریع‌تر خشک شدن خاک گلدون داره چون گلدون آب موجود در خاک رو میگیره و با تبخیر  سطحی هم باعث خنک‌تر شدن ریشه گیاه میشه و هم آب اضافی رو از دسترس گیاه خارج می‌کنه که منجر به زهکشی بهتر میشه.

زهکشی باغچه حیات

زهکشی مناسب( محلی جهت خروج آب اضافی گیاه و خاک)  برای باغچه کار بسیار ساده و ابتداییه. اکثرا طرح, اندازه و محل باغچه ی منازل قبل از اینکه با کارشناس مربوطه بحث و مشاوره ایی بشه توسط پیمانکار ساختمون اجرا شده. عمدتا فضای اختصاص یافته بسیار کم عمقه. و علاوه بر اینا گاها لوله های آب و فاضلاب، برق و چاه هم در ارتباط  مسئله دار با باغچه ی احداث شده هستن و همچنین گاهی تعرض نم و رطوبت باغچه موجبات شکایت همسایه رو فراهم میکنه.

عمدتا ته باغچه ها پر از نخاله ساختمانی و مصالحه بحدی که لایه سخت ایجاد شده مانع از خروج آب اضافی میشه. سطوح جانبی باغچه ها هم با سیمان مسدود میشه بنابراین توسعه ریشه ها در باغچه فقط منحصر به طول و عرض و ارتفاع موجود خلاصه میشه. از سوی دیگه تمام فضای داخلی حیاط هم از آجرنما -سنگ و موزاییک مفروش شده و این دقیقا منجر به افزایش دمای هوای داخلی حیاط و اطراف باغچه میشه.

زهکشی باغچه حیات

آبیاری

آبیاری باغچه ها هم در زمان مناسب انجام نمیشه و یا برای مسافرت های طولانی برنامه خاصی برای نگهداری باغچه ندارن.شما میتونید برای کسب اطلاع از چگونگی آبیاری مقاله روش ساده برای آبیاری گیاهان آپارتمانی رزفارست رو مطالعه کنید.

خاک و کود مناسب

انتخاب خاک و کود به صورت مناسب صورت نمیگیره و اغلب مشاهده میشه جهت صرفه جویی در هزینه ها از ماسه سیمانی و یا خاک گود ساختمون  و یا خاک چاه حفر شده جهت پر کردن خاک باغچه استفاده میشه. رژیم آبیاری هم بنا به میل صاحب خونه یا اوقات فراغتش رقم میخوره و از فرمول خاصی تبعیت نمیکنه.

عدم توجه به شرایط نگهداری

اکثر خونواده ها خواهان تنوع زیاد گل و گیاه هستن و این خواسته با شرایط بالا سازگاری نداره و به همین خاطر مشاهده میشه بدون مشاوره گونه های مختلف گیاهی با تنوع نیاز آبی متفاوت رو در کنار هم میکارن. از انجام سایر مسائل نگهداری اعم از سمپاشی ها، هرس و…  به دلیل بالا بودن هزینه و یا نا آگاهی صاحب خونه هم خبری نیست.

گاها فضای باغچه بدلیل( بی توجهی های مفرط)  محلی برای تجمع زباله خونگی و… میشه.( در چنین شرایطی قبل از اجرای باغچه باید بفکر وقت گذاشتن برای نگهداری باغچه بود.)

پک ها کود رزفارست، غذای گیاهان شما!

با خرید پک های کود رزفارست، حدودا 6 ماه گیاهان خود را تغذیه کنید و از شادابی و طراوت آن ها لذت ببرید! آموزش استفاده و نحوه مصرف کود ها در پک ها وجود دارند و علاوه بر آن تیم پشتیبانی رزفارست، 24 ساعته پاسخگو می باشند. 

زهکشی گلدان سانسوریا

گل سانسوریا یک گیاه خونگی بسیار محبوبه که از غرب آفریقا سرچشمه می گیره. این گیاه همیشه سبز زیبا دارای برگ های بلند، سفت و عمودیه که به رنگ سبز تیره با نوارهای قابل توجه به رنگ سبز روشنه.

زهکشی گلدون سانسوریا هم تفاوتی با سایر گلدون ها نداره و برای خروج آب اضافی از سوراخ های ته گلدون برای جلوگیری از پوسیدگی ریشه انجام میشه.

شما میتونید برای آشنایی بیشتر مقاله انواع سانسوریا رو مطالعه کنید.

زهکشی گلدان سانسوریا

تعداد سوراخ های کف گلدان

گل و گیاه علاوه بر نور و آب به اکسیژن هم نیاز داره تا رشد کنه و شاداب باشه و وجود سوراخ در ته گلدون باعث میشه اکسیژن بهتر و بیشتر به ریشه گیاه برسه. 

اگه زیاد به گیاه آب بدیم آب در ته گلدون باقی میمونه و موجب پوسیده شدن ریشه گیاه در نتیجه خشک شدنش به مرور زمان میشه. وجود سوراخ در ته گلدون از این اتفاق جلوگیری میکنه و آب زیادی از این طریق از گلدون خارج میشه.

زهکشی گلدان پتوس

پتوس یک گیاه آپارتمانی محبوبه و انواع مختلفی داره. برگ‌ها‌ی زیبا، براق و سبز رنگ داره. نگهداری از پتوس تقریبا آسونه و در اکثر شرایط محیطی دوام میاره.

زهکشی گلدون پتوس هم مثل سایر گلدون ها به منظور خارج کردن آب اضافی برای جلوگیری از پوسیدگی ریشه و به همون روش انجام میشه.

در مجله گل و گیاه رزفارست بخوانید:

نگهداری و روش های رشد و تکثیر پتوس + آشنایی با بیماری های این گیاه

نجات گل در حال خشک شدن

انواع گل قاشقی گلدار

زهکشی گلدان پتوس

سولات متداول درباره بهترین زهکش برای گیاهان اپارتمانی

وجود سوراخ در کف گلدون چه تاثیری داره؟

وجود سوراخ در ته گلدون باعث میشه اکسیژن بهتر به ریشه گیاه برسه و موجب شاداب شدن گیاه بشه همچنین باعث خارج شدن آب اضافی از گلدون میشه …

چرا باید گلدون دارای زهکش باشه؟

چون خیلی از گل‌ها و گیاهان زینتی به ماندگاری آب در مجاورت ریشه‌هاشون حساسن و وجود آب به مدت طولانی در گلدون، موجب پوسیدگی ریشه‌هاشون میشه …

چجوری بفهمیم زهکشی خاک مناسبه یا نه؟

کافیه خاک رو درون یک گلدون بریزید و بعد خاک رو آب بدید هر چقد آب سریعتر از گلدون خارج بشه به این معنیه که زهکشی خاک شما خوبه و هر وقت آب روی سطح خاک بمونه و به خاک نفوذ نکنه یعنی خاک شما زهکشی نداره …

زهکشی یعنی چه؟

به خارج کردن آب اضافی، سطحی از یک سازه یا از یک منطقه توسط نیروی ثقل، اسمز (گذرندگی) یا مکش (پمپاژ)، به منظور جلوگیری کردن از مزاحمت این آب اضافی یا جلوگیری از زیان ناشی ازش رو به‌طور عام زهکشی میگن …

خلاصه نکات مقاله بهترین زهکش برای گیاهان اپارتمانی

برای گیاهانی که به آبیاری کمی نیاز دارن مثل کاکتوس‌ها از خاک‌های ماسه‌ای با تخلخل بالا استفاده کنید.

زهکشی حتما باید انجام بشه چون ممکنه باعث پوسیدگی ریشه گیاه شما بشه.

کف گلدون باید دارای سوراخ‌های زیادی برای خروج آب اضافی و تنفس ریشه باشه.

ترکیب مقداری ماسه (شن) در خاک اکثر گیاهان میتونه باعث بهبود زهکشی خاک گلدون بشه.

خاک رس به علت چسبندگی بالا مناسب هیچ گیاهی نیست..

4 دیدگاه در “بهترین زهکش برای گیاهان اپارتمانی | زهکشی گلدان و باغچه

  1. حسام احمدی گفت:

    ممنون از مطالب مفیدی که منتشر میکنید. من یک سوالی داشتم ممنون میشم که جواب بدید. وقتی به این فصل نزدیک میشیم برگ گیاهام زرد میشه و خشک چیکار باید بکنم یا از چه کودی استفاده کنم تا این مشکل براش پیش نیاد

    1. کارشناس رزفارست گفت:

      سلام حسام عزیز روزتون بخیر
      ممنون از کامنت پر محبت شما😍
      دلیل اصلی زرد شدن گیاه معمولا آسیب ریشه هست که میتونه دلیلش آبیاری زیاد باشه یا تغییر دمای هوا و رطوبت هوا. پیشنهاد ما اینه که ریشه گیاه رو چک کنید و با اصلاح کننده و تقویت کننده خاکش رو تنظیم کنید. اگر ریشه گیاه قارچی شده بود اولین آبیاری رو با قارچ کش انجام بدید.

  2. فاطمه بیگلری گفت:

    سلام ممنون از مقاله عالی شما
    یک سوال داشتم خدمتتون. من فیکوس دارم اما احساس میکنم گیاهم داره ضعیف میشه و حتی اخیرا یکی از برگ هاش زرد شد چطور میتونم کاری کنم برگاش سبز بشن دوباره و رشد خوبی داشته باشه.

    1. کارشناس رزفارست گفت:

      سلام فاطمه عزیز!
      ممنون از اشتراک نظر پر محبتت با ما🥰
      نکته ای که وجود داره همه گیاهان آپارتمانی به دلیل محدود بودن بستر خاک خیلی زود دچار فقر مواد مغذی میشن پس برای تقویت خاک و در نتیجه گیاهاتون باید کوددهی منظمی رو داشته باشید. به همین ترتیب دقت کنید که هر 40 روز یکبار با کود آهن و هر 30-35 روز یکبار با کود 3 بیست خاک رو آبیاری کنید و هرگز با کود برگ های گیاه رو آبپاشی نکنید.
      در ضمن باید این نکته رو بدونید که زرد شدن برگ های پایینی یکی از دلایل شایعش بیماری های قارچی هست که باید با قارچ کش 2 سری گیاه خودتون رو آبیاری کنید و برگ های زرد گیاه هرگز دوباره سبز نمیشن و احیا ندارن باید اون هارو جدا کنید تا انرژی اضافی از گیاه نگیره.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *